Juve mijenja Buffona za Riberyja?

Radiosarajevo.ba
Juve mijenja Buffona za Riberyja?

Posljednjih dana u Juventusu je održano nekoliko sastanaka na kojima se razgovaralo o pojačanjima u ljetnom prijelaznom roku. Talijanski novinari tvrde da je jedna od tema bio ofenzivni veznjak minhenskog Bayerna Franck Ribery.

Kako piše talijanski dnevnik Tuttosport, Juventus je za francuskog reprezentativca spreman ponuditi iskusnog golmana Gianluigija Buffona te da uopće nije nemoguće da se ovaj senzacionalan transfer i dogodi.

Navodi se i da je Franck Ribery zanimljiv Barceloni, ali da je najveći adut Zebri za realizaciju ovog prelaska to što Juventus može ponuditi jednog od najboljih svjetskih golmana.

Napominje se da zanimanje Stare dame za Francuza ne znači automatski da su u klubu odustali od Werderovog Brazilca Diega koji je već dugo na listi želja najtrofejnijeg talijanskog kluba.

Diego se spominje u kontekstu Juventusa još od prošlog ljeta, ali je sve dosad odbijao priznati da bi zaista moglo doći do transfera.

"Juventus je sjajna ekipa i talijanska liga moja je prva opcija. Zasad se moram usredotočiti na Werder. Ne mogu reći ništa više o Juventusu jer su pregovori još uvijek u toku i ja ne znam tačno u kojoj su fazi", prenosi Diegove riječi talijanski channel4.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije