Jurgenu Kloppu prijeti suspenzija: Vrijeđao glavnog sudiju

1
Radiosarajevo.ba
Jurgenu Kloppu prijeti suspenzija: Vrijeđao glavnog sudiju
Foto: Sky News / Jurgen Klopp

Jurgen Klopp mogao bi biti suspendiran zbog svojih komentara o sucu koji je vodio utakmicu Liverpoola i Tottenhama.

Menadžer Liverpoolove momčadi je nakon susreta u kojem je njegova momčad slavila 4:3 optužio suca Paula Tierneyja da ima nešto protiv njegovog tima i sad mu prijeti suspenzija, pišu engleski mediji.

Klopp je nakon dramatične pobjede verbalno napao glavnog suca. "Imamo zajedničku historiju, ja zaista ne znam što on ima protiv nas. On tvrdi da nema problema, ali to nije istina. To nije tako, ne shvaćam zašto, ali nije tako. Ne razumijem zašto me tako gleda", rekao je, prenosi SCsport.

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

"Ja ni s kim nemam problema, nemam niti s njim. Ali ponovit ću. On je vodio utakmicu kad smo gostovali kod Tottenhama, kad Harry Kane nije dobio crveni karton. Ja volim Kanea, kakav je to igrač. Ne želim da ga se isključi, ali to je tad bilo za crveni karton", dodao je.

Organizacija odgovorna za suđenje utakmica u engleskom profesionalnom nogometu (PGMOL) se nakon Kloppovih komentara javila saopštenjem te navela da je upoznata sa svime što je Klopp izgovorio u naletu bijesa četvrtom sucu, zbog čega je i dobio javnu opomenu.

Posebno se osvrnula na Kloppovu izjavu u kojoj je on rekao: "Ono što mi je Tierney rekao kad mi je dao žuti karton… To nije moguće. Nije ni u redu". Iz PGMOL-a su poručili da se suci utakmica snimaju i da su preslušali Tierneyjeve riječi. "Ponašao se profesionalno i u trenutku kad je opominjao Liverpoolovog menadžera. Opovrgavamo svaku sugestiju da su Tierneyjevi postupci bili neprikladni", tvrdi se.

Engleski mediji navode da je ovime stavljen pritisak na Engleski savez (FA) i da se čeka njegova reakcija. Piše se da bi Klopp mogao dobiti suspenziju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije