Jurgen Klopp: Ne znam zašto bi bilo koji igrač napustio Liverpool

AA
Jurgen Klopp: Ne znam zašto bi bilo koji igrač napustio Liverpool
FOTO: EPA / Jurgen Klopp
S obzirom na to da se posljednjih dana mnogo priča o tome kako Philippe Coutinho želi napustiti Liverpool i preći u Barcelonu, oglasio se i menadžer "redsa" Jurgen Klopp.

Njemački trener se javno zapitao zašto bi bilo koji igrač, ne samo Coutinho, napustio Liverpool.

Klub s Anfielda je jučer objavio da Coutinho zbog problema s leđima nije u konkurenciji za utakmicu drugo kola Premier lige protiv Crystal Palace. Od početka priče o njegovom odlasku u Barcelonu, bit će to treća utakmica koju će brazilski fudbaler propustiti.

"Nikada javno ne pričam o nečemu o čemu razgovaram sa svojim igračima. Ali, generalno gledajući, mislim da je Liverpool veoma dobar klub za svakog igrača, sa veoma dobrim timom u ovom trenutku. Imamo dobru grupu igrača. Imamo veoma mlade momke, ali i iskusne, a to je dobar miks i na pravom smo putu", kazao je Klopp i nastavio:

"Mislim da smo se oslobodili očekivanja od prije 20 godina i stvorili nova očekivanja za naše ljude. Oni očekuju mnogo od nas zbog onoga što smo uradili prošle sezone. Nemam problema s trenutnom situacijom i veoma sam pozitivan kada je riječ o projektu Liverpoola. Ne vidim mnogo razloga zbog kojih bi bilo koji igrač u ovom trenutku napustio Liverpool i pri tome mislim na sve naše igrače."

Coutinho je već, zbog navodnih problema sa leđima, propustio utakmicu na otvaranju Premier lige protiv Watforda, a zatim i ogled s Hoffenheimom u play-offu za Ligu šampiona.

Brazilac je nedavno potpisao novi petoipogodišnji ugovor s Liverpoolom u kojem nema oslobađajuće klauzule. Na Anfield je stigao iz Intera 2013. godine za 9,4 miliona eura. U dresu "redsa" je odigrao 182 zvanične utakmice i postigao 42 gola. Coutinho je za reprezentaciju Brazila nastupio 28 puta uz sedam pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije