Jurgen Klopp ljut i oštar: To je najbesmislenije fudbalsko takmičenje ikad

Radiosarajevo.ba
Jurgen Klopp ljut i oštar: To je najbesmislenije fudbalsko takmičenje ikad
FOTO: EPA / Jurgen Klopp
Narednog vikenda neće se igrati utakmice nacionalnih prvenstava, a razlog je reprezentativna pauza koja će nastupiti zbog takmičenja u UEFA-inoj Ligi nacija.

Šef stručnog štaba ekipe s Anfielda istaknuo je kako je ovog takmičenje najbesmislenije u historiji fudbala i da mu preostaje samo da se moli bogu da svi ostanu zdravi i spremni.

"Eto, moji igrači su morali još jednom otići jer igraju Ligu nacija, najbesmislenije nogometno natjecanje ikad. Mogu se samo moliti da se vrate zdravi da mogu igrati lagane utakmice u Premierligi i Ligi prvaka", rekao je Klopp i dodao:

"Morate igračima radi njihova zdravlja omogućiti odmor preko ljeta. Recimo, Jordan Henderson u cijeloj godini nije imao trening ili utakmice ravno dva tjedna, što je besmisleno. Naravno, morate pustiti igrače zbog reprezentativnih obveza, ali Liga nacija je potpuni promašaj. Ja iskreno i ne znam kako su složili taj format, znam samo da je nekakvo finale u lipnju sljedeće godine. Kao da to nije dosta uz kvalifikacije za Euro. Igrači nisu roboti", izjavio je Klopp.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije