Jozo Šimunović se radovao pozivu među Zmajeve, a sada promijenio priču

Radiosarajevo.ba
Jozo Šimunović se radovao pozivu među Zmajeve, a sada promijenio priču
Twitter / Jozo Šimunović

Sjećate se Joze Šimunovića? To je onaj nogometaš škotskog Celtica koji je u vrijeme mandata selektora Mehmeda Baždarevića trebao zaigrati za Zmajeve.

Da stvar bude gora, Šimunović je dobio zeleno svjetlo da može zaigrati za nogometnu reprezentaciju BiH, ali nikada nije debitirao. 

Na Twitteru je jučer objavio jednu fotografiju koja je pokrenula brojne reakcije. Šimunovića su naljutili pojedini komentari navijača Celtica da je u kojem su mu govorili da je Bosanac. 

“Hej društvo, vidio sam komentare, i samo vam želim reći da sam ja Hrvat, a ne bosanac”, poručio je putem tweeta Šimunović, koji je riječ Bosanac napisao malim slovom.

Da bismo objasnili šta je sve govorio Šimunović i koliki je prevrtljivac, najbolje će ilustrirati to njegova izjava kada se bio "zakleo na vjernost".

“Hrvatska je moja domovina, a Bosna moja djedovina. Jednostavno, emocije su bile podijeljene i nakon što sam sjeo i razgovarao sa svojom obitelji, odlučio sam igrati za Bosnu i Hercegovinu. To je moja definitivna odluka, zaista se radujem i jedva čekam predstojeće utakmice.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije