Jović: U Gradačcu osiguravamo Evropu

Radiosarajevo.ba
Jović: U Gradačcu osiguravamo Evropu


Nogometaši Sarajeva u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju u Gradačcu kod Zvijezde. Ovaj susret je izuzetno bitan za Bordo tim jer bi u slučaju osvajanja boda i teoretski osigurali mjesto na tabeli koje vodi u Ligu Evrope. 

"Utakmica u Gradačcu dolazi nakon derbija nakon kojeg smo imali dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za ovo gostovanje protiv Zvijezde. Utakmica u kojoj bismo mogli teoretski obezbijediti plasman u Evropu. Nama treba jedan bod, a pokušat ćemo osvojiti sva tri i u tom pristupu nadamo se da ćemo ostvariti ovaj cailj", rekao je trener tima sa Koševa Dragan Jović.

"Dobro poznajem ekipu Zvijezde. Klub o kojem svi pričaju u superlativu. Očekujem dobru i korektnu utakmicu. Zvijezda se oprašta od svoje publike i sigurno nisu mogli zamisliti ljepši oproštaj - igraju protiv Sarajeva u jednoj opuštenoj atmosferi. Nemaju imperativa, a sigurno je da su tada najopasniji. Zvijezda ima nekoliko izvanrednih mladih igrača, sigurno jednog od najkvalitetnijih veznih igrača Hamzića", rekao je Jović i dodao da je iz FK Sarajevo upućena žalba drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova N/FSBiH, te istakao kako se nada da će Sarajevo dobiti licencu za nastup na evropskoj sceni.

Sarajevo najuspješniji bh. klub u Evropi

Trener Bordo tima u ovom susretu neće moći računati na Beloševića, Sesara i Husejinovića, dok se u tim vraćaju Obuća i Šćepanović.

"FK Sarajevo je klub na takvom nivou gdje god gostujemo moramo igrati na pobjedu. Takva situacija je i sutra. Posebno ako se zna da ova utakmica protiv Zvijezde nam može donijeti taj dugo iščekivani plasman u Evropu koji bi bio spas sezone. Mi igrači smo svjesni toga i dat ćemo sve od sebe da tu utakmicu riješimo u svoju korist", rekao je golman tima sa Koševa Adi Adilović koji se osvrnuo i na problem licence.

"Ne bih mogao reći da ne razmišljamo o tome. Naravno da razmišljamo, ali ne mogu reći da nam predstavlja neki veliki teret pred utakmicu. Svi se iskreno nadamo da će odluka te drugostepene komisije biti pozitivna", dodao je Adilović.

Susret između Zvijezde i Sarajeva igra se u nedjelju na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, sa početkom u 17:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije