Jović treći najplaćeniji igrač Reala: Zarađuje više od najvećih zvijezda

Radiosarajevo.ba
Jović treći najplaćeniji igrač Reala: Zarađuje više od najvećih zvijezda
Foto: AA / Luka Jović predstavljen u Madridu

Portal Capology bavi se platama sportaša, a između ostalih ima i podatke o primanjima nogometaša iz najjačih evropskih liga.

Nedavno je objavljeno koliko zarađuju nogometaši Real Madrida, a mnoge je iznenadio podatak da srbijanski internacionalac Luka Jović zarađuje manje samo od Edena Hazarda i Garetha Balea.

Jović je ljetos dres Eintrachta iz Frankfurta zamijenio onim Reala u transferu vrijednom čak 60 miliona eura. Ipak, u Kraljevskom klubu zasad nije opravdao očekivanja niti je dobio pravu priliku pokazati na terenu što zna. Većinu utakmica sjedi na klupi, a u nekima čak i ne dobiva minutažu.

Zbog toga je mnoge iznenadila činjenica da je reprezentativac Srbije treći najplaćeniji igrač Reala s godišnjim primanjima od čak 20,8 miliona eura.

Iza fudbalera rođenog u Bijeljini su Realove zvijezde poput Modrića, Marcela, Sergija Ramosa, Kroosa, Rodrigueza, Benzeme, Courtoisa…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije