Jović poziva Mahira Hadžirešića

Radiosarajevo.ba
Jović poziva Mahira Hadžirešića

Dra­gan Jo­vić, se­le­ktor no­vi­nar­ske se­le­kci­je, ju­čer je kom­ple­ti­rao po­pis kan­di­da­ta ko­ji će is­trča­ti na me­gdan naj­bo­ljoj bh. se­le­kci­ji, ko­ju će 5. ju­na vo­di­ti Mi­ro­slav Bla­že­vić.

Jo­vić sa svo­jim sa­ra­dni­ci­ma Sa­ki­bom Mal­ko­če­vi­ćem i Zo­ra­nom Er­be­zom «češ­lja» Pre­mi­jer li­gu BiH, ali sa­ku­plja i in­for­ma­ci­je o kan­di­da­ti­ma za svo­ju (no­vi­nar­sku) se­le­kci­ju, ko­ji igra­ju od Aus­tri­je, Če­ške, Hrvat­ske, pre­ko Ma­đar­ske, do Škot­ske, piše.

"Imam na­mje­ru zva­ti Ma­hi­ra Ha­dži­re­ši­ća, no­go­me­tnog dra­gu­lja ko­ji, osim bo­san­skog, ima i ka­nad­ski pa­soš. Ako je Vest Hem po­ka­zao za­ni­ma­nje za Ha­dži­re­ši­ća, on­da ne smi­je­mo ni­šta če­ka­ti", rekao je Jo­vić za San.

Svjes­tan je za­da­će ko­ju će ima­ti on i nje­go­va se­le­kci­ja, no ne že­li bi­ti bo­kser­ska vre­ća. Jo­vić že­li Ći­rin skalp.

"Že­lja nam je da po­mo­gne­mo Bla­že­vi­ću, da u no­vi­nar­skoj se­le­kci­ji even­tu­al­no na­đe kan­di­da­te za naj­bo­lju re­pre­zen­ta­ci­ju, ali že­lim da to bu­de ozbi­ljna uta­kmi­ca. Za­što ne i da na­mu­či­mo Ći­ru i ako tre­ba po­bje­di­mo. Ne že­lim da to bu­de re­vi­jal­na uta­kmi­ca, sa le­te­ćim iz­mje­na­ma. Na­pro­tiv, pri­pre­mit ću svoj tim da bu­de jak su­par­nik, ka­kav na­šu re­pre­zen­ta­ci­ju če­ka u Ar­me­ni­ji, po­tom i pro­tiv Tur­ske", rekao je trener Zrinjskog.

Jo­vić se u star­tu slo­žio sa no­vi­nar­skim oda­bi­rom, ko­jeg su se­le­kto­ru pre­do­či­li ko­le­ge Fa­hru­din Be­čić, Sa­lih Ha­dži­alić i Mir­za Ko­lar.

"Že­lim što mla­đe igra­če, ali i one ko­ji su 'pres­ta­ri­li' za mla­du se­le­kci­ju. Bit će izne­na­đe­nja, ne­kih mla­dih igra­ča, ko­ji pred­stav­lja­ju bu­du­ćnost na­šeg no­go­me­ta. Ho­ću da u no­vi­nar­skoj se­le­kci­ji Bla­že­vić na­đe po­ten­ci­jal­na rje­še­nja za de­fi­ci­tar­na mjes­ta, kao što su sto­per, bo­ko­vi", rekao je Jović.

Na slat­kim mu­ka­ma...

"Je­di­ni kri­te­ri­ji bit će for­ma kan­di­da­ta. Svi ko­ji su­dje­lu­je­mo u ovoj akci­ji, bi­lo na na­šoj ili "su­par­ni­čkoj" stra­ni, smo u is­tom pro­je­ktu; svi že­li­mo ba­raž i pla­sman na Svjet­sko prven­stvo", izja­vio je Dra­gan Jo­vić.

Jo­vić ra­zra­đu­je naj­bo­lji sus­tav ko­ji će de­mon­stri­ra­ti kon­tra Ći­ri­ne se­le­kci­je. U dže­pu ima spi­sak od tri­de­se­tak kan­di­da­ta. Sa ve­ći­nom će raz­go­va­ra­ti, ne­ke će po­gle­da­ti, za for­mu pre­os­ta­lih ja­vit će mu ko­le­ge i pri­ja­te­lji iz ra­znih ze­ma­lja.

Igor Kris­tić je za­ka­zao no­vi sas­ta­nak za na­re­dni po­ne­dje­ljak, ka­da će Jo­vić obja­vi­ti svoj spi­sak. Pri­je to­ga, već da­nas će raz­go­va­ra­ti sa Bla­že­vi­ćem, ka­ko bi 'ra­zmi­je­ni­li' ne­ke igra­če. Ka­ko no­vi­na­ri ni­šta ne pre­pu­šta­ju slu­ča­ju, odlu­či­li su da bu­du­će sas­tan­ke ne drže u Sa­ve­zu, jer ih špi­ju­ni­ra­ju Uša­no­vić i Bla­že­vi­će­vi lju­di.

san.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije