Jović optimista pred meč sa Borcem

Radiosarajevo.ba
Jović optimista pred meč sa Borcem


Nogometaši Sarajeva u srijedu igraju posljednju utakmicu u desetom izdanju Premijer lige u  u kojoj im je potrebna pobjeda nad Borcem kako bi osigurali plasman koji vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

"S obzirom da nam sutrašnja utakmica mnogo znači, mi smo fokusirani na pobjedu. Siguran sam da će svi igrači dati svoj maksimum kako bi došli do željenog cilja. Utakmica protiv Zvijezde je poremetila malo atmosferu. Očito da izostanak Husejinovića, Sesara i Beloševića nismo mogli kompenzirati. Vjeruje da će sutra sasvim drugačije izgledati. Sa njima naša igra izgleda bolje i nadamo se pobjedi.", kazao je Dilaver Zrnanović.

Ekipa Sarajeva je u posljednje tri utakmice osvojila samo jedan bod čime su ugrozili izlazak na evropsku scenu.

"Za sutrašnju utakmicu nema kalkulacija. Sebe smo doveli u nezgodan položaj time što nismo pobijedili tri posljednje utakmice. U utakmici protiv Borca moramo ostvariti pobjedu i nadam se da ćemo to uraditi. Igrači su svjestni važnosti utakmice. Vjerujem da ćemo pokazati bolji pristup i rezultat nego što je bio slučaj u Gradačcu", rekao je šef stručnog štaba Dragan Jović i dodao: 

"Borac je obezbijedio Evropu i ne očekujemo laku utakmicu. Međutim, uz dobar pristup iskreno se nadam pobjedi."

U ekipu se vračaju Belošević, Husejinović i Sesar, a zbog kartona utakmicu propuštaju Torlak i Čomor. 

Susret između Sarajeva i Borca, kao i svi ostali susreti 30. kola Premijer lige, počinje u 17,00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije