Joeyu Bartonu 12 utakmica kazne

Radiosarajevo.ba
Joeyu Bartonu 12 utakmica kazne

Zbog prekršaja na Carlosu Tevezu, te potom namjernog udaranja Sergija Agüera tokom prekida igre u dvoboju zadnjeg kola protiv Manchester Cityja, kapiten nogometaša Queens Park Rangersa Joey Barton zaradio je čak 12 utakmica suspenzije.

Nezavisna regulatorna komisija engleskog fudbalskog saveza odlučila je rigorozno kazniti najnoviji incident jednog od zločestih momaka Premiershipa, QPR-ova veznjaka i kapitena Joeya Bartona.

On je u drugom poluvremenu, dvoboja koji je Manchester Cityju donio naslov prvaka, pri rezultatu 1-1 u jednoj akciji na rubu vlastitog kaznenog prostora prvo bez lopte srušio suparničkog napadača Argentinca Carlosa Teveza, a nakon što mu je sudac pokazao crveni karton u daljnoj prepirci igrača obje ekipe Barton je s leđa "opalio" po nogama još jednog argentinskog fudbalera Sergija Agüera.

U saopštenju komisije nadležne za suspenzije fudbalera u Premiershipu stoji kako je četiri utakmice kazne Barton zaradio samim isključenjem, a dodatnih osam, te novčanu kaznu od 75.000 funti, odredili su zbog udaranja Agüera u trenucima kada je Barton već bio isključen i trebao napuštati teren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije