Jesus Navas se vratio u Sevillu kao slobodan igrač

Anadolija
Jesus Navas se vratio u Sevillu kao slobodan igrač
Španski krilni fudbaler Jesus Navas vratio se u Sevillu kao slobodan igrač, nakon što je u Manchester Cityju proveo četiri sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Navas, kojem je 31 godina, u City je upravo iz Seville stigao 2013. godine za 16,7 miliona eura. Ovog ljeta mu je istekao ugovor sa "građanima" i odlučio je vratiti se u klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Sa "rojiblancosima" je potpisao četverogodišnji ugovor.

Navas je u dresu Manchester Cityja odigrao 183 takmičarske utakmice i postigao osam golova, te osvojio jedan naslov šampiona Engleske i dva Liga kupa. U Sevilli, s kojom je dva puta osvojio Kup UEFA i jednom Superkup Evrope, ima priliku da uđe u klupsku istoriju. Naime, do odlaska u Englesku za klub je odigrao čak 394 zvanične utakmice, a Juan Arza Inigo drži rekord po broju nastupa sa 419. Navasu je za postavljanje novog klupskog rekorda potrebno da odigra još 26 utakmica.

Navas je bio i reprezentativac Španije u periodu od 2009. do 2014. godine i upisao je 35 nastupa uz tri gola.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije