Jeste li dobili poziv Manijaka? Navijači FK Željezničar podijelili desetak hiljada letaka u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Jeste li dobili poziv Manijaka? Navijači FK Željezničar podijelili desetak hiljada letaka u Sarajevu
Foto: Facebook / Manijaci, proglas

Premijer liga Bosne i Hercegovine se vraća 16. februara susretom između Sloge i FK Velež, a najveći derbi kola igra se dan poslije, kada se na stadionu Grbavica sastaju FK Željezničar i HŠK Zrinjski. 

Najvatreniji navijači kluba s Grbavice, popularni Manijaci su se potrudili da u sarajevskom kantonu na domišljat način pozovu navijače na utakmicu u subotu.

"Podijeljeni su letci u poštanska sandučad, na ulicama, u radnjama, ugostiteljskim objektima... Desetine hiljada letaka je dostavljeno s ciljem buđenja navijačke svijesti kod ljudi o obavezi odlaska na utakmice.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Na letku je ukratko, ali precizno objašnjeno zašto puniti stadion na kojem igra fudbalski klub Željezničar!

Epitet najlojalnije publike u državi se mora opravdati i ove polusezone.

Poznato ko će suditi derbi na Grbavici - ovo je ime koje će zamijeniti Irfana Peljtu

Poznato ko će suditi derbi na Grbavici - ovo je ime koje će zamijeniti Irfana Peljtu

Stoga – PRAVAC GRBAVICA! 17.02.2024, Željezničar – Zrinjski u 16:00 sati", poručili su iz FK Željezničar.

Sadržaj proglasa možete pročitati u nastavku:

"Da li je ovo period kada smo najpotrebniji Želji u poslijeratnoj historiji kluba? Vrlo moguće da jeste! Rijetki su momenti u stogodišnjoj tradiciji u kojima su se Plavi s Grbavice borili za opstanak. Da je lijep osjećaj - NIJE, daleko od toga, ali da će to poremetiti našu ljubav i brigu o klubu - NEĆE.

Na samom startu nastavka sezone očekuju nas tri teške utakmice - tri derbija. Ekipa je osvježena novim trenerom i novim igračima te stoga očekujemo pozitivne promjene. Da bismo se nadali bodovima iz ovih utakmica, mi moramo uraditi ono što je do nas, a to je da punimo naš stadion.
 
Puna Grbavica kao na evropskim utakmicama je recept za uspjeh i što manju brigu. Mnogo je lakše dolaziti na stadion kada 'cvjetaju ruže', kada ekipi na terenu ide i kada smo mi tu samo aplauzima da ispratimo dobre partije. Ali... Ovo je pravi ispit naše navijačke zrelosti i želje da klubu pomognemo da se izdigne iz situacije u kojoj se nalazi. Ko će ako nećemo mi? Mnogo puta do sada smo se dokazali kao lojalna publika. Nosimo taj epitet i ne trebamo ga izgubiti. Apelujemo na navijače Želje da ovaj proglas shvate ozbiljno i da već od prvog kola, tj. utakmice sa Zrinjskim, nemaju rezerve i izgovore već bez kalkulacije da se zauzme mjesto na stadionu Grbavica.

Samo zajedno možemo pomrsiti račune onima koji Želju žele vidjeti na dnu! Pravac Grbavica", piše u proglasu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije