Janjoš: Zanima nas samo trijumf

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Zanima nas samo trijumf

Foto: RadioSarajevo.ba

Nogometaši Željezničara i Sarajeva u subotu će se sastati se po devedeset četvrti put. Obje ekipe imaju isti broj bodova na tabeli - 19, stim što je Sarajevo nakon poraza u zaostaloj utakmici u Širokom Brijegu od 2:0, palo na petu poziciju. Igrači Bordo tima su se propisno ispromašivali u utakmici na Pecari, te se u taboru Sarajeva nadaju da će to nadoknaditi na Grbavici.

"Ovo ne mogu objasniti. Ne mogu vjerovati da su igrači promašili takve prilike. Stative, prečke, dva puta prazan gol... nevjerovatno. Da nismo imali šanse, ne bih mogao ništa reći, ali ovako... Izašli smo hrabro, prvo poluvrijeme odigrali fenomenalno, ali džabe kada ne možemo pogoditi gol", rekao je za Dnevni avaz trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Dobra vijest za tim sa Koševa jeste da na Pecari niko nije dobio karton koji bi ga spriječio da nastupi u gradskom derbiju. Janjoš će ipak imati problema sa sastavom jer su zbog povreda pod upitnikom Ihtijarević, Avdić i Torlak.

"Očekujem da meč na Grbavici bude pravi spektakl, da najzad pokažemo da smo ga u stanju napraviti. I Željezničar i mi igramo dobro, navijači bi mogli gledati jednu pravu utakmicu. Naravno, želja mi je da Sarajevo sa Grbavice ode kao pobjednik. Tako ćemo se i postaviti, zanima nas samo trijumf", rekao je strateg Bordo tima i dodao: "Želji ide dobro, pobjeđuje i dobro stoji na tabeli. Kao i svaki drugi derbi, i ovaj će biti težak i neizvjestan."

Torlak: Jači smo od Želje

"Da bu­dem is­kren, je­di­na stvar ko­ju pri­že­ljku­jem u su­bo­tu jes­te da su­đe­nje bu­de po­šte­no. Sma­tram da smo ja­či od Že­lje i mi­slim da se po­raz sa Pe­ca­re ne­će mno­go osje­ti­ti u der­bi­ju ka­ko to ko­mši­je mi­sle", rekao je Se­din Tor­lak za San i dodao: "I nas i njih sa­mo po­bje­da vra­ća u igru za je­dno od mjes­ta ko­ja vo­de u euro ta­kmi­če­nja. Re­mi ne od­go­va­ra ni­ko­me. Za­to oče­ku­jem žes­tok okršaj na te­re­nu. Mi ima­mo sna­žnu i ka­ra­kter­nu eki­pu. Što se ko­mši­ja ti­če, mi­slim da nji­ho­va naj­ve­ća sna­ga le­ži u na­val­nom re­du. Brzi Bu­čan i Be­šli­ja, uz is­ku­snog Me­ša­no­vi­ća či­ne je­dan od naj­bo­ljih na­pa­da u li­gi, ali i na­ša od­bra­na je do­vo­ljno ja­ka.

Bivši nogometaš Željezničara, a sadašnji prvotimac Sarajeva Edin Dudo vjeruje da u vječitim derbijima svaka ekipa može pobijediti i da u tim utakmicama nema favorita.

"Nikad se na zna u duelima gradskih rivala u koje je važno ući koncentrisano i ne primiti prvi gol pošto se tada ekipa mora otvoriti što protivniku ostavlja više prostora u napadu. Za nas je utakmica sa Željom važna i nadam se pobjedi. Dodatni razlog za optimizam je dobra igra protiv Širokog Brijega", rekao je Dudo za Oslobođenje i dodao: ""U napadu se puno toga na Alena Mešanovića na kojeg moramo obratiti posebnu pažnju, mada Željo ima još kvalitetnih pojedinaca. Mislim da će utakmica biti tvrda i da ćemo uspjeti postići što više golova kako bismo pobijedili."

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije