Janjoš: Tužan sam, ali i ponosan (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Tužan sam, ali i ponosan (VIDEO)

FOTO: RadioSarajevo.ba

Nogometaši Sarajeva poraženi su u uzvrtanom susretu Lige Evrope u Cluju sa 2:1, što je eliminisalo bh. predstavnika iz daljeg takmičenja.

Vezano: Sarajevo se oprostilo od Evrope (VIDEO)

Sarajevo se pokazalo kao kvalitetna i požrtvovana ekipa, ali tim sa Koševa nije imao sreće.

Strateg Bordo tima Mehmed Janjoš nije krio razočarenje.

"Ne znam šta da kažem, tužan sam, ali u isti mah i ponosan. Moji igrači večeras su dali sve od sebe i zbog toga mi je srce preveliko. Nismo imali sreće i samo zbog toga smo ispali, ali život ide dalje. Mislim da je ovo istorijski uspjeh za naš klub, ali i za bosanskohercegovački fudbal u cjelini. U ekipi vlada jedno zajedništvo, koje zajedno gradimo od mog dolaska na klupu. Večeras smo po mom skromnom mišljenju odigrali sjajnu utakmicu i u najmanju ruku bili smo ravnopravan protivnik Cluju. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali sreća ovaj put nije bila naš saveznik. Sada se okrećemo Premijer ligi i nadam se da ćemo i dogodine ponovo imati važnu ulogu u evropskim takmičenjima", rekao je po završetku utakmice Janjoš za portal Sportsport.ba.

http://www.youtube.com/watch?v=24YwDRelX0M&feature=player_embedded


"Odigrali smo dobru utakmicu, imali ekstra priliku, ali smo na kraju poraženi. Možda je Cluj kvalitetniji, ali da smo mi prošli u grupnu fazu niko ne bi mogao reći da je nezasluženo", rekao je Janjoš za sportin.ba i dodao: "Prvi dio smo odigrali sjajno. Nemam nikakve zamjerke prema svojim igračima, pružili su odličnu partiju, ali nam je na kraju nedostajalo samo malo sreće."

http://www.youtube.com/watch?v=-IsX9tefRcY&feature=player_embedded


"Ovo je bila noć u kojoj je Sarajevo demonstriralo da zna i može igrati hrabro i kvalitetno. Od početka smo napali Cluj, pogodili stativu, stvarali prilike... Ne možemo biti neiskreni i reći da Rumuni nisu imali svoje šanse, ali u prvom poluvremenu smo odigrali zaista sjajno", rekao je Janjoš za Dnevni Avaz.

http://www.youtube.com/watch?v=rDG55IPiDps&feature=player_embedded


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije