Janjoš: Najslađe je savladati komšije

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Najslađe je savladati komšije

Foto: RadioSarajevo.ba

U subotu je na stadionu Grbavica odigran 94. gradski derbi u kojem su više sreće imali igrači Sarajeva i zasluženo slavili sa 1:2. Škoro je Bordo tim u vodstvo doveo iz jedanaesterca, Stanić izjednačio, a za veliko slavlje navijača u bordo majcama pobrinuo se Jahović.

Vezano: Sarajevu 94. gradski derbi

Pobjedom nad gradskim rivalom Sarajevo se uključilo u borbu za sami vrh, a Mehmed Janjoš, šef stručnog štaba Sarajeva bio je presretan pobjedom svojih izabranika.

"Isticao sam tokom čitave sedmice da nas pobjeda na Grbavici gura u borbu za sami vrh tabele i mislim da smo sada ozbiljni kandidati za najviši plasman. Imali smo u ovoj sedmici dvije jako teške utakmice, a sada ćemo se odmoriti i kvalitetno pripremiti za posljednja dva kola. Presretan sam večerašnjim trijumfom jer pobijediti komšije je ipak najslađe“, zaključio je Janjoš.

"Moji izabranici odigrali su sjajno, ispoštovali su sve ono što smo se dogovorili u svlačionici i na kraju smo u jednoj fer i korektnoj utakmici slavili. Čestitao bi Željezničaru na gostoprimstvu, a našim navijačina na bodrenju kakvo siguran sam nema niti jedna momčad u našoj ligi."

Pobjedom nad gradskim rivalom Sarajevo se uključilo u borbu za sami vrh

"Isticao sam tokom čitave sedmice da nas pobjeda na Grbavici gura u borbu za sami vrh tabele i mislim da smo sada ozbiljni kandidati za najviši plasman. Imali smo u ovoj sedmici dvije jako teške utakmice, a sada ćemo se odmoriti i kvalitetno pripremiti za posljednja dva kola. Presretan sam večerašnjim trijumfom jer pobijediti komšije je ipak najslađe“, rekao je na kraju Janjoš za sportsport.ba.

Osim: Primili smo golove u momentima kad smo bili bolji

Trener Željezničara Amar Osim smatra da je ekipa utakmica ispunila epitet derbija.

"Imali smo više od igre, ali u momentima kada smo bili mnogo bolji, odnosno kada smo dominirali terenom primili smo golove, a ipak nemamo ekipu koja se dva puta može vratiti iz rezultatskog minusa", rekao je Osim nakon susreta i dodao: "Poraz u derbiju boli, kako nas u klubu tako i navijače, ali ne trebamo puno očajavati. Već za 14 dana pred nama je nova utakmica i moramo se skoncentrisati na taj duel."

Trener Plavih je čestitao gostima na pobjedi, ali i dodao da ima još mnogo kola do kraja u kojima se stvari mogu promijeniti.

"I dalje smo u utrci za Evropu, kako kroz Kup tako i kroz prvenstvo i učint ćemo sve da naredne sezone igramo u nekom evropskom takmičenju. Pokušat ćemo sve da se revaširamo na Koševu u proljetnom dijelu sezone u susretu koji će po mom mišljenju biti jako bitan za obje ekipe", rekao je Osim po završetku utakmice za sportsport.ba.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije