Janjoš: Možemo parirati Spartaku

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Možemo parirati Spartaku

Trener Sarajeva, Mehmed Janjoš, dobro je upoznat s protivnikom njegove ekipe u drugom pretkolu Europske Lige – Spartakom iz Trnave. S obzirom da je gledao prvi susret između Spartaka i Intera, Janjoš se uvjerio u kvalitetu slovačkog tima, ali je uočio i neke pogreške.

"Imaju vrlo dobar i pokretljiv vezni red i lako dolaze u prilike, a o njihovim slabostima koje imaju, kao uostalom i svaka druga ekipa, ne bih želio govoriti. To je priča za svlačionicu i igrače. Znate, jedno je priča i crtanje formacije, a teren nešto sasvim drugo.", rekao je Janjoš za Oslobođenje.

Podsjetimo, Sarajevo će za protivnika imati Spartak iz Trnave koji je u oba susreta uvjerljivo slavio od ekipe Inter Baku iz Azerbejdžana.

"Sigurno je da se mi unaprijed nećemo predati, nego ćemo učiniti sve da te njihove slabe tačke u igri maksimalno iskoristimo, kako bi sebi ostavili priliku da iz dvomeča izađemo kao pobjednici. Neće biti lako, ali nema ni predaje. Budemo li koncentrisani i dobro pripremljeni, itekako im možemo parirati", dodao je Janjoš.

Prva utakmica igra se u Sarajevu 16. 7., dok je uzvrat na rasporedu sedam dana kasnije.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije