Jako loša vijest za sve Hrvate koji se spremaju za Euro u Njemačkoj

0
Radio Sarajevo
Jako loša vijest za sve Hrvate koji se spremaju za Euro u Njemačkoj
Foto: EPA-EFE / Navijači Hrvatske / Ilustracija

Hrvatski fudbalski savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tokom UEFA Eura 2024. zbog marketinških uvjeta postavljenih od strane UEFA-e.

Na nedavno održanoj radionici UEFA-e, detaljno su objašnjeni uvjeti u vezi s marketinškim aspektima organizacije navijačkih zona za nacionalne saveze, kako u Njemačkoj tako i u njihovim zemljama. Nakon toga, HNS je donio odluku da se neće uključiti u organizaciju navijačkih zona.

"Žao nam je zbog takvog razvoja situacije jer smo namjeravali, uz podršku naših poslovnih partnera, pružiti navijačima alternativu službenim Uefinim fan zonama. Međutim, uzimajući u obzir uvjete koje je UEFA postavila, a koji ograničavaju sudjelovanje naših partnera i sponzora, takav projekat za nas nije provediv. Razumijemo i poštujemo stajalište UEFA-e u zaštiti svojih komercijalnih partnera", izjavio je Ante Cicvarić, voditelj marketinga HNS-a.

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

UEFA će tijekom Eura organizirati navijački festival ("Fan Festival") u svim gradovima domaćinima, uključujući i uobičajene navijačke zone. Sve informacije o navijačkim festivalima u svim gradovima mogu se pronaći OVDJE, pa pozivamo sve hrvatske navijače da se informiraju o događanjima u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu, kao i u ostalim gradovima domaćinima koje planiraju posjetiti tokom Eura.

Iz istih razloga, kako prenosi Dnevnik HNS neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona ni u hrvatskim gradovima.

"Imali smo najbolje namjere pružiti UEFA-i i gradovima domaćinima dodatno mjesto okupljanja hrvatskih navijača jer očekujemo njihov dolazak u velikom broju. No, zbog komercijalnih ograničenja, to nije izvedivo pa ne možemo sudjelovati ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj. UEFA i gradovi domaćini osigurat će kvalitetno organizirane navijačke zone u kojima će se naši navijači moći zabaviti, gledati utakmice, družiti se i osjećati sigurno. Istovremeno, vjerujem da će hrvatski gradovi odabrati pouzdane partnere za organizaciju navijačkih zona kod nas, jer će interes građana za Euro biti izuzetno visok", izjavio je Jurica Jurjević, voditelj prevencije, sigurnosti i integriteta HNS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije