Jahić u vezi, Topić na lijevom boku?

Radiosarajevo.ba
Jahić u vezi, Topić na lijevom boku?

Do susreta reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije ostalo je još samo dva dana, a selektor našeg nacionalnog tima i dalje ima problema sa sastavom.

Kako piše Oslobođenje na teren stadiona Fenix BiH bi mogla istrčati sa nekoliko velikih rotacija u timu. Elvir Rahimić je izdržao trening u srijedu, ali je doktor skeptičan po pitanju njegovog nastupa u Genku. Ćiro smatra da Damjanović može igrati na svim pozicijama, osim na Rahimićevoj.

Zadnjeg veznog CSKA mogao zamijeniti Sanel Jahić, koji je (osim u Premijer ligi) čitavu karijeru nastupao kao odbrambeni igrač. Tu bi mogao igrati i Bajramović da ako bi bio spreman za ovaj susret.

Na golu bi trebao stajati Romoeo Mitrović, koji prema Ćirinim riječima ima prednost nad Supićem. Ispred njega bi trebao biti trojac Spahić - Nadarević - Pandža.

Na poziciji lijevog bočnog Ćiro na raspolaganju ima Smajića, ali, kako kaže ispred njega prednost na toj poziciji ima Marko Topić, napadač Saturna.

Kako piše portal sportsport.ba Ivan Radeljić došao je povrijeđen na okupljanje, a nakon nekoliko treninga ustanovljeno je da ne može nastupati za naš nacionalni tim, te se vraća u Njemačku.

Ibričić: "Moramo osvajati bodove i u gostima"

Prema riječima Senijada Ibričića, BiH bi osvaja njem minimalno četiri boda u dvomeču sa Belgijom zadržala dobre šanse u bor bi za plasman na SP. Nogometaš splitskog Hajduka ističe da će naši reprezentativci dati sve od sebe za povoljne rezultate u narednim mečevima.

"Ako ponovimo borbenost iz prethodnih utakmica nadam se da ćemo ostati neporaženi u Genku. U borbi za drugo mjesto u grupi 5 koju će BiH voditi sa Belgijom i Turskom, presudiće nijanse. Ako izborimo uspjeh u Genku i pobijedimo Estoniju i Armeniju na gostovanjima, mislim da smo bliži drugoj poziciji od Turske, koja je kiksala kući protiv Belgije, a gostuje kod BiH u nastavku kvalifikacija. Belgijanci su jači u ovom ciklu su nego u prethodnim kvalifikacijama“, smatra Ibričić.

Misimović: "Sa četiri boda ostajemo u trci"

“Ako hoćemo da ostanemo u trci za SP, cilj je osvajanje četiri boda u dva duela sa Belgijancima. Biće teško jer u današnjem nogometu nema lakog protivnika i mora se pružiti maksimum u svakoj utakmici da bi se postigao uspjeh. Belgija ima mladu ekipu, ali vjerujem u naš kvalitet“, kaže Misimović.

On misli da se selekcija BiH na prethodnim gostovanjima kod Španije (0:1) i Turske (1:2) previše orijentisala na defanzivnu igru.

“Da smo igrali hrabrije i otvorenije, možda bi smo izbjegli poraze. Ne smijemo igrati previše ofanzivno u gostima kod Belgije, ali niti dozvoliti velik pritisak nanašu odbranu. Posljednje utakmice su pokazale da je BiH bolja u ofanzivi. Poslije susreta u Zenici i Genku znaćemo da li su dobri izgledi za vrh grupe ili ćemo i dalje stagnirati“, rekao je Misimović koji priželjkuje veliku podršku sa tribina.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije