Jahić najbolji igrač Arisa za 2009. godinu

Radiosarajevo.ba
Jahić najbolji igrač Arisa za 2009. godinu

U Grčkoj je prvenstvo završeno, Aris našeg reprezentativca Sanela Jahića nažalost nije uspio izboriti Evropu, možda je jedan od razloga taj što Sanel nije igrao posljednja tri kola. Međutim, i pored toga Jahić bi naredne sezone mogao zaigrati u Evropi.

Sanel Jahić je iskoristio slobodno vrijeme i došao u Sarajevo da se odmori od sezone koja je iza njega. Slobodno možemo reći veoma uspješne sezone, za kojeg se interesuje i veliki Olympiakos.

"Mogućnost postoji, ja ne znam baš mnogo o tome, rekao sam vam nedavno da u odbrani nemaju pravog stopera. Za narednu sezonu su im potrebna dva, vidjet ćemo šta će biti. Olympiakos je veliki klub i svakom igraču bila bi velika čast da zaigra za Olympiakos, ali ja sam sretan i u Solunu. Solun je predivan grad, tu su predivni ljudi, tamo je život prekrasan, a i u Arisu se za sada osjećam dobro", kaže Sanel Jahić za Sportin.ba.

Pored Olympiakosa za Jahića su zainteresovani još Galatasaray, Genoa, AEK...

"Pa znam da su me pratili skauti Genoe, AEK je davno bio u opticaju, a Galatasaray je zainteresovan za mene, znam da me žele za narednu sezonu, ali sada sam na odmoru u Sarajevu, vidjet ćemo šta će biti...."

Najbolji igrač Arisa za 2009. godinu

"Da, to je veliko priznanje za mene. Od strane navijača Arisa sam izabran za najboljeg igrača tog tima za 2009. godinu, zaista velika čast. Na kraju sezone u Grčkoj bila je utakmica najboljih stranaca u ligi protiv najboljih grčkih igrača u ligi, a ja sam eto bio u ekipi najboljih stranaca"

Željezničar bolji od Gradskog rivala?

"Pa presretan sam, igrao sam u Želji i znam kako je igrati derbi. Velika je stvar pobijediti Sarajevo, bez obzira na kojoj ste poziciji na tabeli pobjeda mnogo znači", rekao je Sanel Jahić za Sportin.ba

Zaista je uspješna sezona iza našeg reprezentativca, ako se malo vratimo u bližu prošlost, sjetićemo se da je Jahić bio u nemilosti selektora Blaževića. Ovog sjajnog igrača Blažević nije želio u reprezentaciji.

Sanel Jahić je na terenu dokazao da zaslužuje dobiti poziv u reprezentaciju i eto zvao ga je Ćiro. Jahić mu je uzvratio na najbolji mogući način. Postigao je drugi gol u pobjedi Bosne i Hercegovine u Genku.

Mnogi se danas slažu da je taj gol možda i prelomio utakmicu. I u Zenici je Sanel odradio vrhunski posao, zanimljivo je da je u Genku igrao na poziciji zadnjeg veznog, dok je u Zenici bio na lijevom beku. To je još jedan dokaz kakav je zapravo igrač Sanel Jahić.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije