Izraelski fudbaler koji igra za Partizan: Tražiću od muftije da me oslobodi posta

2
Radiosarajevo.ba
Izraelski fudbaler koji igra za Partizan: Tražiću od muftije da me oslobodi posta
Foto: EPA / Izraelac u dilemi

Izraelski veznjak Bibras Natho je bez sumnje jedan od najvažnijih igrača Partizana.

Brojke to dokazuju budući jer je ove sezone postigao devet golova i imao osam asistencija i bez ikakve dileme je glavni plejmejker crno-bijelih, od kojeg najviše zavisi igra veznog reda.

Nema sumnje, treneru Aleksandru Stanojeviću će za predstojeći "večiti derbi", koji bi mogao da bude odlučujući i kada je u pitanju trka za titulu, koji je na programu 16. aprila od 18.00, najvjerovatnije na Marakani, biti potreban potpuno spreman ovaj Izraelac.

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

To ipak neće biti potpuno jednostavno, jer je u toku ramazanski post, koji Natho poštuje. On je u kratkom razgovoru za Telegraf otkrio kako se nosi sa izazovom da ispoštuje svoje vjerske obaveze.

"Da, trudim se da izvučem najbolje iz sebe, s jedne strane što se tiče posta, a sa druge da ne "ubijem" sebe i svoje tijelo, pošto također moram da budem spreman za utakmice. Pokušavam da dam maksimum. Nije lako, jer je takođe dug dan, do sedam uveče. Nije lako, ali trudim se najbolje što mogu", poručio je Natho, koji razmatra mogućnost da za večiti derbi traži blagoslov beogradskog muftije, Mustafe Jusufspahića, ali će o tome odluku donijeti u zavisnosti od toga kako se bude osjećao i da li postoji šansa da naškodi svom tijelu.

"Obično zavisi od tijela. Da li ste zdravi ili niste, ako imate neki problem, ako vam treba dozvola, da ne biste učinili nešto loše svom tijelu. Ali svakako treba to da provjerim, ne znam još" - zaključio je Natho.

Ovo nije jedinstven slučaj sa kojim se igrači Partizana susreću tokom ramazanskog posta, pošto je u finalu Kupa 2017. godine, kada je ekipu vodio Marko Nikolić, na poziciji lijevog beka igrao Libijac Mohamed El Monir.

On je pred meč protiv Zvezde, zvao muftiju da dobije blagoslov, pa je imao dozvolu da jede tog dana, iako je prethodno ispoštovao čitav post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije