Iznenada preminuo čuveni reprezentativac Litvanije: Igrao je i protiv Bosne i Hercegovine

1
Radiosarajevo.ba
Iznenada preminuo čuveni reprezentativac Litvanije: Igrao je i protiv Bosne i Hercegovine
Foto: Twitter / Preminuo Karolis Chvedukas

Reprezentativac Litvanije, Karolis Chvedukas, iznenada je preminuo u ponedjeljak, 19. juna, s 32 godine. Vijest je objavio Nogometni savez Litve, ali nije naveden uzrok smrti.

"U ponedjeljak ujutro, litvanska nogometna zajednica je primila tragične vijesti. Naš igrač i član nacionalne momčadi, Karolis Chvedukas, iznenada je preminuo. Litvanski nogometni savez u ime čitave zajednice želi izraziti saučešće porodici i prijateljima preminulog", navedeno je na stranici nogometnog saveza Litve.

Karolis Chvedukas je u oktobru 2012. godine dolazio u Bosnu i Hercegovinu kao reprezentativac Litvanije. Tada su Zmajevi na Bilinom polju u Zenici savladala selekciju Litvanije sa 3:0 u okviru kvalifikacija za plasman na SP 2014. godine. Golove za naš tim su postigli Ibišević u 29.minuti, Džeko u 34. i Pjanić u 40. minuti susreta. Selektor zmajeva je bio Safet Sušić.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Karolis Chvedukas je bio među igračima Litvanije. Sjedio je na klupi za rezervne igrače i nije ulazio u igru.

Chvedukas je dres reprezentacije nosio 20 puta, a tokom karijere je bio član Suduve, RNK Splita, Čojničanke iz Poljske, irskog Dandalka i Vaterforda, malteškog Oratora, finskog KPV-a, a ovog proljeća je nastupao za Marijampolje.

Foto: Printscreen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije