Izjava Dragana Stojkovića Piksija koja će se prepričavati dugo godina

4
Radiosarajevo.ba
Izjava Dragana Stojkovića Piksija koja će se prepričavati dugo godina
Foto: Kurir.rs / Dragan Stojković Piksi

Reprezentacija Srbije predvođena Draganom Stojkovićem Piksijem imat će idealnu priliku da se izbori za plasman na Europsko prvenstvo - prvo nakon 24 godine.

Grupa koju je selekcija Srbije dobila jedna je od najlakših, a rivali će im biti Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. Zbog toga je prezadovoljan bio i selektor koji na početku nije htio da se nasmije.

U prvoj izjavi nakon žrijeba novinar televizije "Arena sport" upitao je selektora Stojkovića da li je sada vrijeme za jedan osmijeh, jer je reprezentacija imala sreće na žrijebu u Frankfurtu, ali je Piksi zadržao mirnoću i pored lijepih vijesti koje su nešto ranije stigle.

Detalji nove policijske akcije u Sarajevu: Objavljeni inicijali šest uhapšenih osoba

Detalji nove policijske akcije u Sarajevu: Objavljeni inicijali šest uhapšenih osoba

Uskoro počinje žrijeb za Europsko prvenstvo: Ovo su potencijalni rivali Bosne i Hercegovine

Uskoro počinje žrijeb za Europsko prvenstvo: Ovo su potencijalni rivali Bosne i Hercegovine

"Nema potrebe za osmijehom. Rekao sam već ranije, ko god dođe u grupu, mi imamo svoje ciljeve. Nema tu priče. Naravno, jedna vrlo otvorena, rekao bih skoro pa komšijska. Možemo svuda autobusom da uštedimo koji dinar, da ne idemo avionom. Imamo dovoljno vremena da analiziramo. Ja kad kažem da me ne zanimaju protivnici fokusiran sam na svoj tim, ali naravno da moramo da upoznamo protivnike. Treba ispratiti sve ekipe i da malo bolje znamo sa kim igramo", kazao je Piksi.

Ukoliko ne bude među prve dve selekcije u ovoj grupi, Srbija će priliku imati i kroz baraž u Ligi nacija, što je opcija koja Dragana Stojkovića uopće ne zanima, piše Mondo.

"Bilo je mnogo ljudi sa kojima sam pričao. Vidio sam Deju, vidio sam Krstajića, svi smo mi prijatelji i srest ćemo se sada u ulozi protivnika. na kraju krajeva, sve je to fudbal. Nismo pričali o ovome, možda se negdje kroz razgovor provuklo da ne treba da budemo u istoj grupi. Ko to može da predvidi... Bit će lijepo druženje, i u Beogradu i u Podgorici. Kakav baraž? Ja ne razmišljam o baražu, naš cilj je da idemo u Njemačku i bit ćemo fokusirani na to. O trećem mjestu i baražu ne razmišljamo. Učinit ćemo sve da poslije 24 godine Srbija bude na Europskom prvenstvo. Respektujemo sve, ali najviše nas. Sada treba da se posvetimo Svjetskom prvenstvu. Bit će par dana priče o ovom žrijebu, komentara ovakvih i onakvih. Da možemo da odemo, možemo, Da ćemo otići, hoćemo", rekao je selektor!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije