Izazov za bh. trenere: Radit će u klubu omanskog sultana

0
Radiosarajevo.ba
Izazov za bh. trenere: Radit će u klubu omanskog sultana
Foto: Al-Seeb SC / Sandi Šahman i Asim Škaljić

Naš igrač i trener Sandi Šahman, koji je rođen u njemačkom Hamburgu, u nogometnoj karijeri igrao je i radio u Iranu, Iraku, Saudijskoj Arabiji, Kini, Bangladešu, a odnedavno je dio stručnog štaba Al-Seeb SC u Omanu.

"Koferi profesionalnih sportista i trenera uvijek su spakovani. Sastavni dio njihovog posla danas je stalna promjena klubova, a ja sam ih u karijeri već sada promijenio veliki broj", kazao je Šahman.

Kako dodaje, ovo mu je novi izazov i drago mu je što je dio najtrofejnijeg kluba u Omanu.

Ukrajinci osvojili još jedan važan grad: 'Vladimir Putin je u šoku'

Ukrajinci osvojili još jedan važan grad: 'Vladimir Putin je u šoku'

"Najveći utjecaj na realizaciju mog transfera imao je vrhunski nogometni agent iz Malezije Razeen Khalid. On je dogovorio sve detalje i najzaslužniji je što će u narednom periodu šef stručnog štaba Al-Seeb biti Nikola Đurović. Prije Omana on je vodio ekipu saudijskog Al-Hilala, za koji nastupa jedan od najplaćenijih igrača Neymar koji s bonusima zarađuje blizu 200 miliona dolara po sezoni. Đurović je dao pozitivno mišljenje za moj dolazak, i sve je onda realizirao Razeen Khalid. Drago mi je što ću sarađivati sa takvim stručnjakom kao što je Đurović u čijem štabu radim kao kondicioni trener i video analitičar", nastavlja Sandi.

Naš fudbalski trener ističe da je Al-Seeb SC klub omanskog sultana Haitham bin Tariqa.

Šahman, Škaljić i treneri Al-Seeba

"Predsjednik kluba je njegov brat koji je i ministar odbrane Shihab bin Tariq. Već dugi niz godina radim u Aziji, tako da sam se brzo navikao na život u Omanu. Fudbal je veoma popularan u Omanu, a drago mi je što je u klub kao trener došao Asim Škaljić kojeg poznajem desetak godina. Lijepo je u ovoj dalekoj zemlji imati sunarodnjaka i čovjeka koji iskreno živi fudbal", kaže Šahman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije