Iz kopački na sahranu Astorija: Gianluigi Buffon platio let osmorici kolega

Radiosarajevo.ba
Iz kopački na sahranu Astorija: Gianluigi Buffon platio let osmorici kolega

Imaš mladu suprugu i porodicu koja pati, prije svega malu djevojčicu, koja zaslužuje znati da je njen otac u svakom pogledu bio dobar čovjek... Istinski dobar čovjek, poručio je Juventusov kapetan Gianluigi Buffon Davideu Astoriju u emotivnom oproštaju putem društvenih mreža.

Posljednji ispraćaj Astorija bio je dan nakon Juventusove važne pobjede u Londonu protiv Tottenhama (2-1), 8. veljače. Italijanski prvaci su u srijedu navečer igrali uzvrat osmine finala Lige prvaka, a u četvrtak ujutro su se neki od njih pojavili u Firenzi na Davideovom pogrebu. 

Legendarni golman iznajmio je privatni avion svojim troškom kako bi devet predstavnika "stare dame" stiglo na vrijeme.  Treneri Max Allegri i Marco Landucci, igrači Daniele Rugani, Giorgio Chiellini, Miralem Pjanić, Andrea Barzagli, Claudio Marchisio i Medhi Benatia ispraćeni su na put iz hotela Hilton u Londonu u četvrtak u 4:30 sati ujutro.

 

Buffon je pronašao direktnu liniju netom prije polijetanja i ona je omogućila tek devet mjesta. Nakon dogovora među igračima Juventusa, devetorica su otišla posebnim letom za Firencu, ostatak je ostao u Londonu pa se vratio u četvrtak tokom dana u Italiju.

Buffon je također odbio povesti svoje kolege iz kluba na sporedna vrata u crkvi kako bi se izbjegli navijači. Naime, zbog animoziteta između dva kluba, mnogi su mislili kako će Fiorentinini navijači vrijeđati Juventusove igrače, posebno svog bivšeg miljenika Federica Bernardeschija koji je došao naknadno (nije bio u Londonu zbog ozljede), međutim, Juveovi igrači toplo su pozdravljeni u dirljivoj atmosferi.

Već tri dana kasnije, Juveov kapetan nije mogao zadržati suze na utakmici svog kluba protiv Udinesea u Torinu. Ogled je pratio s klupe...  Fiorentinina je momčad ušla u crkvu prije 9:30, a nakon njih mlada i ženska ekipa. A ondje su bili i Alessandro Florenzi, Mattia Perin i Federico Bernardeschi. Bernardeschi, koji je prešao u Juventus, dobio je veliki pljesak navijača i briznuo u plač.

Bila je to krasna i neočekivana gesta navijača 'viola'. Podsjećamo, Davide Astori (31), kapetan Fiorentine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama jutro uoči utakmice protiv Udinesea 4. marta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije