Iz FK Velež odgovorili medijima iz manjeg bh. entiteta: Trener Dudić nije fašista

Radiosarajevo.ba
Iz FK Velež odgovorili medijima iz manjeg bh. entiteta: Trener Dudić nije fašista
Foto: FK Velež / Feđa Dudić

Povodom objava koje su se pojavile na pojedinim portalima, Fudbalski klub Velež je ponovio izjavu šefa stručnog štaba Feđe Dudića, s konferencije za medije nakon utakmice sa Fudbalskim klubom Borac (2:1).

Rođeni su stali u zaštitu svog trenera, jer su pojedini mediji iz manjeg bh. entiteta Dudića okarakterisali kao “fašistu” koji je uvrijedio Borac i Banju Luku.

“Ja bih pohvalio publiku u Mostaru, prije svega što je došla da navija za svoj klub, što je politiku i nacionalizam ostavila van stadiona. Pohvalio bih organizatore koji spremaju pjesme i muziku za poluvrijeme gdje smo slušali navijačke pjesme i gdje smo danas bili na jednoj fudbalskoj predstavi. I ovo je sport. I ovo je fudbal i ne treba da ga miješamo ni s čim drugim. Grad Mostar danas treba da bude ponosan na igrače, na ponašanje navijača i na cijelu Upravu. Na koji smo način dočekali Borac i ugostili ih, to treba da bude primjer u cijeloj BiH i na svim stadionima”, rekao je Dudić nakon meča sa Borcem.

“Ovom izjavom Dudić nije uvrijedio protivnike, kako se to navodi, on je samo podržao sportsko ponašanje, odličnu atmosferu na stadionu i pozvao i ostale da slijede ovaj primjer”, poručili su iz Veleža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije