Ivan Leko novi je trener Hajduka

2
Radiosarajevo.ba
Ivan Leko novi je trener Hajduka
Foto: Hajduk.hr / Hajduk dobio novog trenera

Četrdesetčetverogodišnji splitski stručnjak je sa zadnjim danom 2022. godine s Klubom dogovorio saradnju do ljeta 2025. godine te će početkom januara 2023. godine preuzeti klupu Bijelih.

Prvi službeni dvoboj nekadašnjeg legendarnog i trofejnog kapitena Bijelih, očekuje u prvenstvenom duelu sa Šibenikom koji se igra 22. januara na Poljudu. Leko se u matični klub vraća nakon više od 17 godina i osvojenog naslova prvaka kao igrač s Bijelima u sezoni 2004/2005.

Spektakl za pamćenje: Hajduk i Ivan Gudelj gostovali u Jajcu

Spektakl za pamćenje: Hajduk i Ivan Gudelj gostovali u Jajcu

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Moja je želja, a u to i vjerujem, da ću jednog dana biti trener Hajduka. Meni je Hajduk dao sve, vraćao sam mu se i kao igrač, pa se nadam da ću se vratiti i kao trener", istaknuo je Ivan Leko prilikom jednog intervjua.

Za Hajduk je kao igrač debitirao sa 17 godina i 250 dana u prvenstvenom ogledu protiv Osijeka kod trenera Ivana Katalinića, a ukupno je u bijelom dresu upisao 187 službenih nastupa uz 39 postignutih golova. S Bijelima je osvojio kup 2000. godine, a kao kapiten predvodio je ekipu prema naslovu prvaka 2000/2001 godine, a pamte se njegovi zgodici u posljednjem prvenstvenom duelu u Varaždinu u veličanstvenoj atmosferi koju su priredili Hajdukovi navijači.

U ljeto 2001. potpisao je za špansku Malagu, a u Hajduk se ponovno vraća na zimu 2005. godine, a u istoj sezoni osvaja i naslov prvaka. Veliki dio igračke karijere proveo je u Belgiji igrajući za Club Brugge, Beerschot i Lokeren u kojemu je u 37. godini zaključio igračku karijeru. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 13 službenih nastupa, piše Dalmacija news.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije