Italijanski fudbal tuguje: Poginuo bivši reprezentativac i igrač Milana

Radiosarajevo.ba
Italijanski fudbal tuguje: Poginuo bivši reprezentativac i igrač Milana
Screenshot / Tragedija u Italiji

Italijanski fudbal tuguje.

Tim riječima portal sa Apenina Derbi, derbi počinje tekst o smrti bivšeg mladog reprezentativca Italije, Simonluce Agazzonea, koji je u 39. godini, sa prijateljem Matteom Ravettom, sedam godina mlađim i takođe fudbalerom, poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Naime, kako prenosi Stampa, na autoputu A-26, blizu Karpinjano Sesije, oni su izletjeli s kolovoza kako bi izbjegli divlje svinje koje su se odjednom pojavile pred njihovim vozilom.

Kada su spasioci došli na mjesto nesreće, mogli su, nažalost, samo da konstatuju smrt obojice prisutnih u vozilu.

"Simonluka je bio jedan od najprijatnijih momaka koje sam sreo u svijetu fudbala. Uvijek se smijao i iako je igrao i na velikoj sceni, ostajao je skroman. Zvao sam ga Beckham sa jezera Mađore, jer je podsjećao na engleskog asa. Ali, da ovako pogine, u apsurdnom incidentu... nemam riječi", rekao je njegov bivši trener Alex Natoli.

Agazzone je igrao za mlade ekipe Milana, a potom je nastupao za SPAL, Moncu, Speciju, Novaru, još nekolko klubova i, u vrijeme tragične smrti, karijeru privodio kraju u ameterskoj ekipi Fontanetezea.

Kao vezni igrač je nastupao i za kadetsku i za omladinsku reprezentaciju Italije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije