Italijani prenose da je Mino Raiola umro. Njegovi saradnici kažu da je živ

1
Radiosarajevo.ba
Italijani prenose da je Mino Raiola umro. Njegovi saradnici kažu da je živ
Foto: EPA-EFE / Mino Raiola sa Zlatanom Ibrahimovićem

Tekst ažuriran u 14:40, sati nakon što se prvo pojavila informacija da je Mino Raiola u teškom stanju a nije preminuo.

Brojni talijanski mediji, uključujući i Gazzettu Dello sport, danas su prenijeli vijest kako je Mino Raiola, vjerojatno najpoznatiji nogometni agent na svijetu, umro je u 54. godini života nakon bolesti. Međutim, njegovi bliski suradnici tvrde da ipak nije tako.

Kako javlja nizozemski NOS, José Fortes Rodriguez, desna ruka superagenta, kaže kako Raiola ipak nije napustio svijet.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

U lošoj je poziciji, ali nije umro”, kazao je bivši španjolski nogometaš, a AP-ova novinarka Daniella Matar na Twitteru je ubrzo napisala kako je dobila potvrdu da Raiola nije preminuo i to od njegove agencije.

U isto vrijeme dr. Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele se također oglasio i saopštio je da je stanje ozbiljno i da se Raiola bori za život.

"Iznerviran sam pozivima od takozvanih novinara koji špekulišu o životu čovjeka koji se bori da preživi", saopštio je Zangrillo.

Ranije je poznati italijanski novinar Tancredi Palmeri javlja da je jedan od najpoznatijih nogometnih agenata na svijetu, Mino Raiola, preminuo nakon bolesti u dobi od 54. godine.

Raiola je slovio za jednog od najtežih pregovarača u svijetu nogometa, a kao agent mnogim zvijezdama, među kojima se izdvajaju Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba i Erling Haaland.

Zbog plućne bolesti u januaru ove godine Raiola je završio na intenzivnoj njezi u Milanu, a iza njega je i teška operacija pluća, prenosi Gazzetta Dello sport.

Raiola tokom karijere brinuo se o karijerama ponajboljih svjetskih igrača, a pored Ibrahimovića Pogbe i Haalanda, bio je i menadžer Gianluigija Donnarumme, Matthijsa De Ligta, Romeluu Lukakua, Marija Balotellija...

Najveću proviziju za agente ubrao je u ljeto 2016. godine, kada je od 89 miliona funti uključenih u transfer Pogbe iz Juventusa u Manchester United zaradio 20 miliona funti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije