Nakon 60 godina Mundijal bez Italije: Šveđani idu u Rusiju

Radiosarajevo.ba
Nakon 60 godina Mundijal bez Italije: Šveđani idu u Rusiju
Fudbalska reprezentacija Italije večeras je na stadionu San Siro u revanš susretu baraža za Svjetsko prvenstvo odmjerila snage s reprezentacijom Švedske. Utakmica je završena rezultatom 0:0, a plasman u Rusiju izborila je Švedska.

Prva utakmica odigrana u Švedskoj završena je pobjedom domaće selekcije rezultatom 1:0, pa je Talijanima večeras trebao barem jedan pogodak da izbore produžetke. 

Italija je bila mnogo bolji protivnik tokom čitave utakmice, redale su se prilike pred golom Švedske, pokušavali su Talijani da slome otpor Skandinavaca ali nisu mogli do gola. Tako ćemo nakon 60 godina gledati Mundijal bez velike Italije.

Italija je do sada u svojoj bogatoj historiji četiri puta osvajala titulu prvaka svijeta, a samo Brazil ima više (5) osvojenih titula najboljeg na svijetu. Talijani su smotru najboljih propustili samo dva puta. Nisu igrali na prvom Mundijalu 1930. godine, a posljednji put smotru najboljih propustili su 1958. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije