Italija u osmini finala: Azzurri slave Brazilca Edera

Radiosarajevo.ba
Italija u osmini finala: Azzurri slave Brazilca Edera
Fudbalska reprezentacija Italije danas je u prvom susretu drugog kola Evropskog prvenstva u grupi E, odmjerila snage s reprezentacijom Švedske. Susret je završen pobjedom Italije rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Italije, a udarac Florenzija odbranio je Isaksson. Devet minuta kasnije priliku je imao Eder, ali je i njegov udarac izblokiran. U 22. minuti nakon kornera Källströma nova prilika za Šveđane, ali rezultat se ne mijenja.

Izuzetno dosadno prvo poluvrijeme završeno je novim prilikama reprezentacije Švedske. Prvu priliku imao je Guidetti u 40. minuti susreta. Pokušao je udarcem iz daljine, ali njegov udarac nije bio precizan. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Ibrahimović, ali ni on nije bio precizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta bez golova.

U nastavku susreta ista slika na terenu. Pokušao je Pelle u 49. minuti susreta nakon ubačaja Edera, ali bez uspjeha. Italija prijeti i u 51. minuti susreta. Šutirao je Parolo, ali odbrana Švedske opet je na mjestu i blokira njegov pokušaj. Isti igrač imao je najbolju priliku na susretu u 82. minuti, kada je nakon centaršuta Giaccherinija, glavom pogodio prečku gola Švedske.

Italija je do pobjede došla u 88. minuti susreta, a slavlje Azzurrima donio je Eder. Mogli su Talijani i do dva gola prednosti u 90. minuti, ali je udarac Candreve odbranio Isaksson. Ostlao je do kraja susreta 1:0 za Italiju, a Azzurri su tako osigurali osminu finala Evropskog prvenstva sa šest bodova iz dvije utakmice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije