! / Italija predstavila dresove za Euro, javnost razočarana

22. 04. 2021. u 15:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Italijanska reprezentacija, pored toga što je jedna od najuspješnijih u istoriji, u pravilu se mogla pohvaliti i najljepšim dresovima ili barem jednim od najljepših, kako i priliči svjetskoj prijestonici mode.

Dresovi Azzura uvijek su nalazili svoje mjesto u vrhu izbora za najljepše. Za Italijane specifična njihova posebna nijansa plave po kojoj su i dobili nadimak (azzuri - plavi).

Na narednom Euru možda ipak neće biti među najbolje odjevenim reprezentacijama, barem kad se pojave u rezervnim dresovima. Dok su plavi i dalje lijepi i prepoznatljivi, rezervni bijeli, koje su predstavili tokom četvrtka ujutro, mnoge su razočarali.

Puno kritika stiglo je na račun dizajna koji potpisuje Puma, koja je dosad u pravilu radila sjajne talijanske dresove.

Mnoge su ovi dresovi podsjetili na majice za trening - obične su bijele s natpisom Italia i doista izgledaju kao da su napravljene o lokalnoj štampariji. Da stvar bude gora, praktično iste dresove imat će Češka i Švicarska, javlja Football shirt culture.

Originalni plan predvidio je puno ljepše bijele dresove, ali šta je tu je - Italijani su dobili ovakve.

Dodajmo i da Italijani nose plavu - iako je nemaju na zastavi - od 1910. zbog Savojske dinastije koja je tada vladala Italijom. Njihova nijansa plave naziva se savojska plava ili savojska azurna.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA