Iskusni bh. golman Asmir Begović potpisao ugovor s engleskim Evertonom

2
Radiosarajevo.ba
Iskusni bh. golman Asmir Begović potpisao ugovor s engleskim Evertonom
Foto: Facebook / Asmir Beganović

Iskusni bh. golman Asmir Begović vratio se u Everton, s kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, odnosno do juna 2025. godine. 

Begović će ponovo biti član ekipe trenera Seana Dychea, te će svojim iskustvom pružiti podršku prvom čuvaru mreže, Jordanu Pickfordu, nakon što je prošlu sezonu proveo kao prvi golman u Championshipu s Queens Park Rangersom.

Begović je već bio član Evertona između 2021. i 2023. godine, a svoj debi za klub imao je u pobjedi od 2:1 protiv Huddersfield Towna u Carabao Cupu u augustu 2021. godine.

Radnik i Velež odigrali utakmicu za pamćenje: Sedam golova i neizvjesnost do zadnje minute

Radnik i Velež odigrali utakmicu za pamćenje: Sedam golova i neizvjesnost do zadnje minute

"Apsolutno sam oduševljen što sam se vratio u fudbalski klub Everton. Ovo je veoma poseban fudbalski klub i radujem se što ću pomoći timu u narednoj sezoni. Idemo!!!", poručio je Begović.

Bh. golman započeo je karijeru u Portsmouthu, a pet godina proveo je u Stoke Cityju. On je u prošlosti bio član Bournemoutha, Milana, Qarabaga, Chelsea-ja, Stoke City-ja, Portsmoutha, Ipswicha, Yeovil Towna, Macclesfielda i La Louvierea.

Absolutely delighted to be back at Everton Football Club. This a very special football club and I am looking forward to helping the team for the season ahead. Let’s go!! 💙 #UTT #year20

Posted by Asmir Begović on Friday, August 23, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije