Intervenisala i policija: Zaposlenik hotela u Madridu vrijeđao fudbalere Maroka, ramazan i islam

6
Radiosarajevo.ba
Intervenisala i policija: Zaposlenik hotela u Madridu vrijeđao fudbalere Maroka, ramazan i islam
Foto: EPA / Achraf Dari

Reprezentacija Maroka odigrat će prijateljski susret večeras sa Peruom u Madridu, ali jedna neugodna situacija mogla bi poremetiti raspoloženje Marokanaca.

Kako prenose španski mediji, reprezentacija Maroka stigla je u Madrid u nedjleju, 26. marta, gdje su ih dočekali rasistički komentari jednog uposenika čije su objave brzo postale viralne.

Jedan uposlenik je na Instagramu objavio nekoliko fotografija uz koje je napisao uvredljive komentare na račun marokanskih fudbalera i mjeseca ramazana:

Udes na brzoj cesti na ulazu u Sarajevo

Udes na brzoj cesti na ulazu u Sarajevo

"Mi nitkovi koji moramo usluživati u***ni ramazan i njihova j***na vjerovanja", naveo je u jednoj objavi dok je u drugoj dodao "Marokanski tim je u Toweru. Prokleti us***i Morosi… J***m ti ramazan".

S obzirom na ozbiljnost situacije, iz hotela su najavili da će uključiti policiju u slučaj, što su i uradili. Ubrzo nakon intervencije municipalne policije, jedan uposlenik je uhapšen, prenosi AS.

"Lično, ja sam Arap, musliman, koji slavi Ramazan kao i mnoge kolege u hotelu i iz tog razloga se osjećamo povrijeđeno kao i svaki musliman na svijetu. Želimo da osudimo svaki rasistički čin i ponovo se izvinjavamo svim ljudima koji su se osjećali uvrijeđeno", poručio je jedan od menadžera hotela.

Profil na Instagramu, ubrzo je uklonjen, ali su se pojavili mnogi lažni profili sa imenom sada uhapšenog radnika hotela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije