Inter se vratio pobjedama, Torinu golijada protiv Pescare

Radiosarajevo.ba
Inter se vratio pobjedama, Torinu golijada protiv Pescare
Facebook / Sa utakmice Inter - Empoli
U popodnevnom terminu odigrane su četiri utakmice 24. kola italijanske Serije A. Strijelci su bili sjajno raspoloženi, a postignuto je ukupno 18 golova.

Inter je na Meazzi dočekao Empoli i vratio se na pobjednički kolosijek. Nakon poraza u derbiju od Juventusa u prošlom kolu pobjeda za Inter je bila imperativ, a do nje su došli golovima Edera i Candreve (2:0). I pored neigranja Icardija i Perišića, koji su dobili po dvije utakmice suspenzije, Inter je sigurnom igrom zasluženo slavio i vratio se u utrku za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Torino je savladao posljednjeplasiranu Pescaru koja sada ima minimalne šanse za ostanak u Seriji A i naredne sezone. Falque, Ajeti i Belotti su pogađali u prvom poluvremenu, a posao u drugom dijelu završili su Ljajić i još jednom Belotti koji je stigao do 17. gola u Seriji A ove sezone i nalazi se samo jedan gol iza Edina Džeke na listi strijelaca. Gosti su iskoristili opuštanje Torina nakon ubjedljivog vodstva i sa tri gola došli do sasvim pristojnih 5:3, Ajeti je pogodio i vlastitu mrežu, a Benali sa dva gola postavio konačan rezultat.

Sassuolo ove sezone igra mnogo slabije nego prethodnih godina. Danas su ugostili Chievo i već na startu meča su bili u velikom problemu, jer je Letschert dobio crveni karton, a gosti jedanaesterac koji nisu iskoristili. Kazna je stigla u 24. minuti kada Matri dovodi Sassuolo u vodstvo, ali u finišu prvog poluvremena Inglese se ispravio za promašeni jedanaesterac i poravnao rezultat. Isti igrač u 56. minuti donosi potpuni preokret gostima, da bi svoju fenomenalnu partiju zaokružio hat-trickom u 67. minuti meča za veliku pobjedu Chieva.

Palermo nastavlja sa očajnim, a Atalanta sa fantastičnim partijama ove sezone. Conti i Gomez donijeli su Atalanti veliku prednost na otvaranju meča, ali je Chochev vratio neizvjesnost u meč golom za Palermo u finišu prvog dijela. Ipak, u drugom poluvremenu Cristante je ovjerio trijumf Atalante i postavio konačnih 1:3, piše Sport1.

Od 18:00 sati se sastaju Sampdoria i Bologna, a od 20:45 Juventus gostuje Cagliariju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije