Inter i Ajax se oprostili od Lige prvaka: Chelsea i Dortmund osigurali prolazak

Radiosarajevo.ba
Inter i Ajax se oprostili od Lige prvaka: Chelsea i Dortmund osigurali prolazak
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Liga prvaka

Okončano je takmičenje u još tri grupe Lige prvaka, tako da smo saznali učesnike osmine finala najprestižnijeg takmičenja u Evropi.

U velikom derbiju Inter je poražen od Barcelone rezultatom 1:2, tako da su Nerazzurri ostali bez nokaut faze ovog takmičenja.

Iako u kombinovanom sastavu, Barcelona je došla u vodstvo preko Carlosa Pereza u 23. minuti. Do poluvremena Inter je izjednačio golom Romelua Lukakua, ali uprkos velikom broju prilika u nastavku, Milanezi nisu uspjeli do gola za prolaz dalje. Kada su domaći svim silama krenuli naprijed, 17-godišnji Ansu Fati je lijepim golom sa distance riješio stvari.

U istoj grupi Dortmund je na svom terenu slavio rezultatom 2:1 protiv Slavije Prag i tako iskoristio rezultat sa Meazze i prošao u osminu finala.

U osminu finala ide i Chelsea koji je golovima Tammyja Abrahama i Cesara Azpilicuete slavio protiv Lillea rezultatom 2:1 i prošao dalje.

Taj meč odigran je u grupi H u kojoj smo vidjeli veliko iznenađenje pošto je Ajax na svom terenu izgubio od Valencije rezultatom 0:1 i tako ostao bez nokaut faze, iako je prošle sezone igrao polufinale. Da šok bude veći, Kopljanicima je u ovom meču trebao samo bod na domaćem terenu.

Grupa G donijela nam je dosta drame do samog finiša, a na kraju dalje idu RB Leipzig i Lyon. Ova dva tima odigrali su svoj meč u Francuskoj, a on je završen rezultatom 2:2.

Svoju računicu imali su i preostali timovi iz ove grupe, Benfica i Zenit, no rezultat drugog duela nije im išao na ruku. Benfica je u ovom meču slavila rezultatom 3:0, no nedovoljno za osminu finala.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije