Inter dovodi talentiranog fudbalera Borussije Dortmund

Anadolija
Inter dovodi talentiranog fudbalera Borussije Dortmund
Italijanski mediji javljaju da je Inter sa Borussijom Dortmund postigao dogovor o dovođenju turskog reprezentativca Emrea Mora na dvogodišnju posudbu, uz obavezan otkup ugovora za 15 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Nerazzuri“ su odavno postigli dogovor sa Morom, ali vode teške pregovore sa njegovim klubom oko uslova transfera. 

Walter Sabatini, tehnički direktor Intera u ponedjeljak uvečer priznao je da postoje “zastoji“ u pregovorima, ali su italijanski mediji objavili da je posao veoma blizu realizacije. Navodno sve će biti riješeno tokom dana, a nakon dvogodišnje posudbe

Inter će biti obavezan za 15 miliona eura kupiti Mora.

Razlog zbog kojeg milanski klub želi ovakav dogovor je ispunjavanje obaveza prema finansijskom fair-playu Evropske fudbalske federacije (UEFA) u nadolazećoj sezoni.

Mor je rođen prije 20 godina u glavnom danskom gradu Copenhagenu, ali nakon što je prošao gotovo sve starosne selekcije Danske, odlučio igrati za Tursku odakle mu je otac. Za Bourssiju je tokom posljednje dvije sezone odigrao 32 takmičarske utakmice i postigao tri gola. U dresu Turske nastupio je 12 puta uz jedan pogodak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije