Ima krvi, ali ne i razbijenih glava pa to nije za naslovnih strana

Radiosarajevo.ba
Ima krvi, ali ne i razbijenih glava pa to nije za naslovnih strana

"Navijači su najveći problem bosanskohercegovačkog fudbala", "Treba uvesti engleski sistem i u Bosni i Hercegovini", "Na stadionima zbog huligana niko nije siguran". Bile bi to samo neke od fraza da je negdje u Bosni i Hercegovini prije pola sata došlo do nekih navijačkih nereda. Vijest bi se proširila kao kuga i zauzela bi svoje mjesto na udarnim mjestima u svim bosanskohercegovačkim medijima. 

Nema tu ništa čudno, mediji tako funkcioniraju svugdje na svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Kada potekne krv, vrlo brzo će biti i na naslovnici. Krv je potekla, i to u velikim količinama, ali svoj put do naslovnica u bosanskohercegovačkim medijima nije našla. Nije, jer nema priče, ima krvi, a nema razbijenih glava i to više nije za naslovnih strana. Nažalost. 

Početkom sedmice Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine posjetila je jedna od podgrupa navijačke grupe Horde zla. Navijači Sarajeva ne samo da su donirali krv, nego su odlučili nominirati i drugu podgrupu da slijedi njihov primjer. Samo dva dana kasnije njihovi drugovi s tribine pojavili su se u Zavodu za transfuzijsku medicinu i donirali krv. 

Nominacije se nastavljaju pa će uskoro i još jedna podgrupa Hordi zla donirati krv. Pripadnici grupe Horde zla poručuju kako se akcija neće još dugo završiti i da ima mnogo podgrupa koje će biti nominirane.

Tako su Horde zla, nakon donacije Zavodu za vaspitanje muške djece i omladine, nastavile s dobrotvornim akcijama i pokazale da se mišljenje javnosti o navijačima polako treba mijenjati i da stereotipe treba potisnuti. 

Nažalost ova vijest neće pronaći svoj put i zauzeti svoje mjesto u medijima, a to što su učinili navijači Bordo tima u posljednjih nekoliko dana je zaista golemo. Bravo, momci, bravo!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije