Gradi se stadion kod Sarajeva: Uloženi milioni, pogledajte kako izgleda

2
Radiosarajevo.ba
Gradi se stadion kod Sarajeva: Uloženi milioni, pogledajte kako izgleda
FOTO: Sport1.ba / Gradski stadion Ilijaš

U blizini Sarajeva, u mjestu Ilijaš gradi se novo fudbalsko zdanje. Ilijaš će dobiti gradski stadion, a kako smo uspjeli saznati vrijednost projekta je pet miliona KM.

Kada se napravi stadion, Ilijaš će nastojati aktivirati svoj Fudbalski klub i tako krenuti ka vrhu bosanskohercegovačkog fudbala, piše Sport1.

Nakon što je postavljena krovna konstrukcija vrše se pripreme za ugradnju krovnih panela, odnosno polukarbonatnih ploča, nakon čega slijedi ugradnja fasadne bravarije čime bi ovaj stadion bio korak bliže svojoj modernizaciji koju Ilijašani željno očekuju.

Gradski stadion Ilijaš - undefined

FOTO: Sport1.ba: Gradski stadion Ilijaš

Ministar Samir Avdić je tokom jučerašnje posjete Općini Ilijaš najavio da će Ministarstvo kulture i sporta i u toku 2021. godine podržati izgradnju Gradskog stadiona u Ilijašu, kako bi se ovaj projekt priveo kraju. piše Ilijaš.Net.

Kanton Sarajevo je u prethodnim godinama, 2018., 2019. i 2020. godine izdvojio sredstva u visini od 1.5 miliona KM za sufinansiranje izgradnje stadiona, a ove godine planirano je 100 hiljada KM za nastavak realizacije ovog značajnog projekta.

Izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu jedna je od većih kapitalnih investicija na području općine Ilijaš i kao takav je sigurno jedan od značajnih projekata sportske infrastrukture u Kantonu Sarajevo.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije