Igrači Željezničara prekinuli štrajk

Radiosarajevo.ba
Igrači Željezničara prekinuli štrajk

Foto: RadioSarajevo.ba
Nogometaši Željezničara jučer su prekinuli štrajk i pojavili se na treningu, nakon što je noć ranije održana sjednica Predsjedništva na kojoj su se pronašla sredstva za isplatu jedne plate igračima.

"Ljudi iz Predsjedništva su nas pozvali i rekli da ćemo dobiti platu. Zato smo se i odazvali na trening, kaže kapiten Željezničara Edis Mulalić", koji se nada da igrači u budućnosti neće morati posezati za štrajkovima kako bi dobili svoja potraživanja.

Za razliku od igrača Željezničara, radnici zaposleni na održavanju stadiona, te administracija, jučer nije dobila obećane plate.

Umjesto toga dobili su obećanja da će im do petka biti isplaćen dio zaostataka, te da će im u narednih 10 dana biti isplaćene još dvije plate.

Vandali pokušali zapaliti zapadnu tribinu stadiona Grbavica


Foto: J. Ligata, Oslobođenje

Nepoznata osoba jučer u predvečernjim satima podmetnula je požar u novinarskoj loži, odnosno na zapadnoj tribini stadiona Grbavica. Željezničar, prilikom čega nije bilo povrijeđenih, a izgorjele su tri stolice i manji dio drvne konstrukcije.

Šteta je mogla biti puno veća s obzirom na to da je cijela trbina sa građena od drveta što bi pogodovalo brzom širenju vatre. Međutim, katastrofu većih razmjera spriječio je radnik
obezbjeđenja, koji je primijetio dim, brzo reagovao i sam lokalizovao požar.

“Nedaleko odavde gorila je druga stolica što je bilo prvo upozorenje“, kazao je Enver Hadžiabdić, upravnik stadion Grbavica, pokazujući na dio tribine gdje su inače smješteni navijači.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije