Ibričić: Šanse protiv Hrvatske bile bi 50-50

Radiosarajevo.ba
Ibričić: Šanse protiv Hrvatske bile bi 50-50

Iako bh. reprezentativac Senijad Ibričić nije klasični napadač, ove sezone se afirmirao kao igrač koji u tandemu s Kalinićem igra u vrhu Hajdukovog napada.

"Ne smatram se pravim napadačem, uvijek sam malo povučen. Volim dolaziti iz drugog plana. Istina je da mi je u ovoj ulozi lijepo igrati, jer sam blizu protivničkom golu, a to je uvijek dobro i za mene i za ekipu", rekao je bh. internacionalac.

Prije tri tjedna trener vas je kritizirao zbog sebičnosti, zamjerio vam je što niste više mislili na suigrače koji su se u susretu sa Zagrebom načekali vaših lopti. Jeste li sebični, vidite li suigrače kada se nalaze u boljoj poziciji?

"Nisam sebičan, nego volim ponekad napraviti potez viška. Odrastao sam na nogometu Roberta Prosinečkog. Gledao sam svaki njegov potez, učio driblinge od njega. Tek kasnije sam na snimkama gledao Baku Sliškovića i Safeta Sušića koji su također slični tipovi igrača. Što mogu kad volim loptom prevariti suparnika. Jednom ga zavaljati, pa pričekati da ga još jednom “cimnem”. Zato se ponekad dobije dojam da nisam pravovremeno dao loptu, ali nikada to nisam uradio zato što sam htio sam doći do gola. Ne, jedini razlog je što želim uživati u driblanju suparničkih igrača. Znam da to i publika voli", rekao je Ibro za sportskenovosti.hr.

U HNL-u s Hajdukom napad na naslov prvaka, a u reprezentaciji BiH napad na drugo mjesto u kvalifikacijama!

"Puno je obveza, ali sve su to slatke obveze. Rezultati i igre reprezentacije BiH svima nam dižu samopouzdanje", rekao je Ibričić i nahvalio selektora Blaževića sa kojim je radio i dok su bili članovi Zagreba.

"Ćiroje ujedinio cijelu Bosnu i Hercegovinu. Godinama samo imali velikih problema u unutarnjim odnosima na relaciji savez - igrači - navijači. Sve je to zaboravljeno kao da se nikad nije dogodilo. Danas je takva euforija u BiH i svi vjeruju da smo sposobni otići na SP", smatra Ibričić.

"Nikako ne bih volio da se nađu Hrvatska i BiH u izravnoj borbi za SP. Igram za BiH, ali nogometnu afirmaciju sam doživio u Hrvatskoj i to ne mogu poricati. Nije samo pitanje što imam dvojno državljanstvo, nego su to moje dvije države koje su mi u životu puno pružile. Šanse bi bile 50:50, ali ako bude imalo sreće da izbjegnemo taj dvoboj, to će biti najbolje rješenje.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije