Ibričić golom do slavlja, Spahiću pobjeda i žuti

Radiosarajevo.ba
Ibričić golom do slavlja, Spahiću pobjeda i žuti

Senijad Ibričić je i u utakmici 27. kola ruske Premijer lige odigrao sjajnu utakmicu koju je začinio pogotkom.

Bh. nogometni reprezentativac je u pobjedi svog Lokomotiva nad Tom Tomskom 3-0 bio strijelac prvog pogotka u 20. minuti sa bijele tačke, a u 65. minuti je izašao iz igre. Preostala dva pogotka postigli su Glušakov i Sičev.

Spartak Nalčik je na svom terenu odigrao samo 1-1 protiv Anžija, te je time povećao šanse da ispadne iz lige. Adnan Zahirović je utakmicu ogledao sa klupe za rezervne igrače.

U preostale dvije današnje utakmice Amkar Perm je na svom terenu savladao Kuban Krasnodar sa 3-1, dok je Rubin Kazan bio siguran protiv Spartak Moskve 3-0.

Spahić sa Sevillom slavio pobjedu

U pretposljednjoj utakmici osmog kola španske Primere Sevilla je na svom terenu bila bolja od Sporting Gijona sa 2-1.

Domaća ekipa je sa kapitenom bh. reprezentacije Emirom Spahićem u sastavu od pve minute bila mnogo bolji rival i na kraju je sasvim zasluženo došla do nova tri boda koja je ostavljaju u vrhu tabele.

Manu del Moral je zabio u 15. a Martin Caceres u 57. minuti za Sevillu, dok je Barral u 64. minuti pogodio za Sporting. Spahić je odigrao cijelu utakmicu, a u 34. minuti je zaradio žuti karton.

Lulić slaio protiv Pjanića u rimskom derbiju

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije