Ibričić: Do Estonije ću igrati još bolje

Radiosarajevo.ba
Ibričić: Do Estonije ću igrati još bolje

Prije petnaestak dana u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji" objavljen je komentar Zvonimira Krstulovića koji je bh. reprezentativca Senijada Ibričića proglasio umjetnikom, tipom igrača zbog kojeg publika hrli na stadione.

Majstor poteza

"Senijad Ibričić je majstor lijepog poteza... Publiku osvaja i činjenicom da nije lijenčina nego radnik, nadarenost mu nije alibi za zabušavanje te na terenu izgara poput pravog bauštelca. Nije svilen, ne čuva noge, uklizavanja mu nisu strana. Pored svega, Ibru odlikuje bosanska iskrenost na način: što na umu - to na drumu; po tome je sličan mnogim temperamentnim Dalmatincima. Doima se skromnim, ne bahati se, a kada pogriješi, jer nije bezgrešan, iskreno preuzima krivicu", napisao je o Ibričiću, između ostalog, Krstulović.

Da je zaslužio ove komplimente, Ibričić je potvrdio u subotu, kada je proglašen igračem utakmice, u kojoj je Hajduk sa 2:0 na Poljudu savladao Zagreb, tim za koji je prije dolaska u Split igrao naš reprezentativac. Ibro je namjestio prvi gol Hajduka i imao nekoliko prilika da se upiše u strijelce.

"Šteta je što nisam iskoristio bar jednu šansu, jer bi to bila prava kruna ove dobre igre. Ipak, najvažnije je da pobjeđujemo. Polako se dižemo, igramo sve bolje. Vraćamo se. Prepoznala je to i publika. Protiv Zagreba je bilo više od 10.000 ljudi. Vide ljudi da je novi trener unio dosta toga dobrog. Igramo bolje, a u posljednje tri utakmice nismo primili gol", rekao je Ibričić i dodao da jedva čeka oktobar i utakmice bh. reprezentacije sa Estonijom i Španijom.

"Ako Bog da, bit ću u još boljoj formi. Samo da ne bude povreda. Osjećam se super. Igram stalno, a mislim da mogu još bolje. Estoniju, jednostavno, moramo dobiti. Ne smijemo dozvoliti neki kiks pa da se vadimo protiv Španije. U Talinu moramo za pobjedu poginuti svi ako treba", smatra Ibričić.

reprezentacija.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije