Ibričić cvjeta u Hajduku

Radiosarajevo.ba
Ibričić cvjeta u Hajduku

Senijad Ibričić prolazi najbolje dane nogometne karijere. Za osam mjeseci igranja u Hajduku došao je u poziciju koju je nekoć mogao samo sanjati. Na Poljudu ima status jednog od najvažnijih igrača šampionski ambicioznog Hajduka, a u reprezentaciji BiH izborio je dres standardnog prvotimca.

"Borim se za naslov prvaka, igrat ću finale Kupa, a s reprezentacijom BiH imam priliku ugrabiti drugo mjesto i ući u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Da sam prošlo ljeto mogao poželjeti takav scenarij, sigurno ne bi ništa bolje zamislio", iskreno je priznao za sportskenovosti.hr nasmijani 23-godišnjak iz Kotor Varoša.

Golovima protiv Croatije Sesvete dosegao je jubilarnu 'desetku’ u broju golova postignutih u prvenstvu. Osobni golgeterski rekord upisao je prošle godine kada je u dresu Zagreba stao na brojci 12. Ibro se nada da ove sezone moviše: "Nadam se. Ima do kraja još šest utakmica. Ali najvažnije od svega je da Hajduk bude prvak. Za taj naslov svi živimo", rekao je

Ibričić je u Hajduk stigao kao vezni igrač, polušpica odličnog driblinga i preciznog šuta. Doveden je kao playmaker u konkurenciji Rumuna Cernata i Švicarca Chuimentea. Mjesec dana Splićani su razmišljali tko je igrač kojem će povjeriti 'desetku’ i naposljetku su se odlučili za Ibričića. Platli su ga više nego što je trebalo izdvojiti za Chiumentea iz Luzerna (700.000 eura), a cijena je bila tek nešto viša od one koju je trebalo dati za otkup ugovora Cernata s Dynamom. Ukrajinci su tražili 2 miliona dolara, a Hajduk nudio milion američkih dolara

"Odlučili smo se za Ibričića, jer je mlađi od Cernata, a ujedno je igrač o čijim smo kvalitetama sve znali. Nije nam trebao videozapis niti smo razmišljali može li se adaptirati na zahtjeve nove sredine", objasnio je prošlog ljeta predsjednik Peroš zbog čega je angažman Ibričića dobio prednost u odnosu na ostale konkurente.

U Zagrebu je imao ulogu pravog razigravača, potpuno oslobođenog obrambenih zadaća, a u Hajduku je nakon dva mjeseca postao napadač. Doduše, nije transformiran u klasičnog 'špica', još uvijek dolazi iz drugog plana, ali nema kreatorsku obvezu koja je u početku trebala biti njegova temeljna zadaća u igri splitskog sastava.

"Meni je dobra svaka pozicija u kojoj sam blizu suparničke mreže. Znam da mi je faza obrane lošija strana, ali zato u napadu pružam maksimum", rekao je Ibričić.

Nisu svi za sve zadatke, pa je tako i splitski Ibro dobio neke olakšice u igri. Međutim, bitno je da svojom nogometnom prezentacijom daje ključni doprinos Hajduku. Raznovrsni su načini na koje postiže pogotke, što je ujedno i njegova najveća kvaliteta.

Zabija iz slobodnih udaraca, iz šuta s distance, ubacivanjem na povratne lopte u kaznenom prostoru, a može i glavom u skoku iznenaditi suparničke golmane. U njegovoj igri ima duha, pa iako ponekad zna pretjerati s driblingom dugo držeći loptu, gromoglasan pljesak s poljudskih tribina slavi Ibričića koji dobro pamti kako se on odlučio za dolazak u Split.

"Prošloga ljeta bilo je priča o tome da bih mogao i u Dinamo, ali čim sam se čuo s trenerom Vučevićem, odlučio sam se za Hajduk. Premda me Bijeli jednom nisu htjeli, nikada im to nisam zamjerio. Bio sam mlad, dolazio sam iz Podgrmeča i nije bilo lako odmah potpisati ugovor. Vjerovao sam da ću imati i drugu priliku, a vrijeme je potvrdilo da je dolazak u Hajduk definitivno najbolji potez moje karijere", iskren je Ibričić.

Senijad Ibričić drugi je strijelac kluba sa ukupno 13 postignutih pogodaka. U HNL-u je upisao 10 golova, jedan je dodao u domaćem Kupu, a još dva u kvalifikacijama Kupa UEFA. Prvi strijelac Hajduka ove sezone je Nikola Kalinić sa 15 pogodaka (14 u prvenstvu i 1 u Kupu Uefe), ali Ibričić se može pohvaliti s dva pogotka postignuta Dinamu, po jedan u svakom derbiju ove sezone.

"Poljudski pogodak Dinamu nikada neću zaboraviti. Tri mjeseca se pričalo o derbiju, a ja zabijem onakav pogodak. Sačuvao sam nešto i za posljednji derbi, ali znate da nije bitno tko će zabiti nego tko će poslije utakmice slaviti", kaže Ibro.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije