Ibrahimović: Šta ako nisam osvojio Ligu prvaka, imam 33 druga trofeja

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović: Šta ako nisam osvojio Ligu prvaka, imam 33 druga trofeja
Proslavljeni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović u karijeri je osvojio 33 klupska trofeja, ali mu nedostaje onaj najvredniji – Liga prvaka.

U intervjuu za Sky Sports fudbaler Manchester Uniteda rekao je da trijumf u najcjenjenijem europskom takmičenju ipak ne bi mijenjao za ostale trofeje.

"Naravno, osvajanje Lige prvaka bilo bi sjajno, to je jedan od ciljeva koje sam sebi postavljao svake sezone. Ali, kada bih mogao zamijeniti 33 ostala trofeja za trijumf u Ligi prvaka to ne bih uradio. Morate gledati šta ste postigli u cijeloj karijeri, a ne samo u nekom trenutku. Znam puno igrača koji su osvojili Ligu prvaka, nakon toga - ništa. Onda se o njima govori da su imali sreće ili se jednostavnmo našli u dobrom timu. Svake sezone osvajao sam trofeje, bez obzira za koji klub sam igrao. Svi znaju da nisam osvojio Ligu prvaka, ali još nisam izgubio nadu. Ako uspijem, bit ću na vrhu svijeta", izjavio je popularni Ibra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije