Zlatan Ibrahimović: Na trening sam išao ukradenim biciklom, ali bili smo sretni

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović: Na trening sam išao ukradenim biciklom, ali bili smo sretni
Foto: Screenshot / Zlatan Ibrahimović
Fudbaler LA Galaxya Zlatan Ibrahimović prisjeća se kako je kao dječak stalno išao kod majke da jede, zašto je krao bicikle i zbog čega i dalje voli "geto".

Ibrahimović je za ESPN pričao o svom detinjstvu i tome kako je išao od jednog do drugog roditelja.

"Moja majka je bila čistačica, otac je radio na održavanju zgrada. Nisu uvijek bili tu jer su morali da rade i vode računa o novcu. Živio sam kod oca i trčao kod majke da jedem i onda se ona žalila da jedem za četvoro pa me je izbacila i nije mi bilo dozvoljeno da jedem sve i svašta", rekao je Ibrahimović prenosi ESPN.

Kod oca je u frižideru bilo piva, mlijeka, hljeba i putera.

"To je bio doručak, ručak i večera kad bih bio kod oca, ali je davao sve od sebe da bih imao dobro detinjstvo i zahvalan sam mu na tome jer bolje od toga nismo imali", kaže Ibra koji objašnjava da je svoj karakter izgradio i prije fudbala.

"Došao sam iz kraja koji nije bio bogat, ljudi to zovu 'geto', ja zovem 'raj' jer se osjećam kao kod kuće. Tamo mogu da budem ja čak i sada. Ne tražite poštovanje, borite se za njega. Morate da se borite za sebe i da budete dominantni. Fudbal je bio samo stvar koju sam volio da radim", kaže Ibra i odgovara na pitanje zašto je za njega geto bio raj.

Na pitanje da li je bio dobar kradljivac bicikala u šali kaže "i dalje sam dobar u tome". Do terena gdje je trenirao imao je deset kilometara i nekada je trčao, nekada hodao, a nekada bi i "pozajmio" bicikl.

"Otac nije imao novca da kupi jedan i onda sam izlazio na ulicu i vrebao prvu priliku da ukradem neki, ukrao sam, otišao na trening i vratio se. Kad su me uhvatili rekao sam 'pozajmio sam bicikl, nisam ga ukrao, evo uzmite ga'. Besplatno iznajmljivanje", priča Ibrahimović.

Svom 18-godišnjem sebi ne bi poručio ništa jer je 'ispao' kako treba, a jedino mu nedostaje to što tada nije bilo toliko pažnje oko njega. Prisjeća se da je od prvog većeg novca koji je zaradio, kupio Porsche turbo i da je čak njime bježao policiji. Priznaje da je to loše, ali je tada bio klinac koji voli adrenalin.

"Možete da izvadite nekoga iz geta, ali geto iz njega nikad. U Los Angelesu do sada nisam imao nikakvih problema, ali ako me recimo ne puste u neki restoran, kupiću ga i pretvoriti u parking", 'upozorava' legenda švedskog fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije