Ibrahimović odabrao idealni tim i konačno priznao: Da, on je bolji i od mene

0
Radiosarajevo.ba
Ibrahimović odabrao idealni tim i konačno priznao: Da, on je bolji i od mene
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Povratak Zlatana Ibrahimovića u Italiju bio je pun pogodak.

Švedski veteran u 40. godini proživljava drugu nogometnu mladost, a Milan, posrnuli velikan koji je godinama tavorio u prosječnosti Serie A, ponovo je na vrhu.

Ibrahimović je u 10 utakmica odigranih ove sezone zabio čak 11 golova i ima dvije asistencije.

Zlatan briljira na terenu, ali i izvan njega. Svaka njegova izjava ili intervju su hitovi, a jedan od takvih je onaj koji je dao SportWeekeu, sedmičnom prilogu Gazzette dello Sport, prenosi SCSport.

Zlatan je u karijeri osvojio puno toga, ali nikad nije osvojio ni Zlatnu loptu ni Ligu prvaka. Ipak, kaže da mu to ne smeta.

Nikad ne bih mijenjao 12 nagrada za najboljeg igrača Švedske za jednu Zlatnu loptu France Footballa. Tih 12 nagrada znače kontinuitet, Vidio sam dosta igrača koji su primili Zlatnu loptu, a onda bi nestali. Ja sam na vrhu punih 25 godina”, kazao je Ibrahimović pa je onda izabrao idealnu ekipu svih vremena s njim u poziciji trenera.

Buffon na vratima. Lijevo Maxwell, on mi je prijatelj. U sredini odbrane Alessandro Nesta i Fabio Cannavaro. Desno Maicon. U sredini Pavel Nedved. Nedved me je natjerao da radim više. Kada sam ga vidio, shvatio sam da ono što radim nije dovoljno. On je mašina, radio je prije, tokom i nakon treninga. Luđak. Zatim su tu Vieira i Xavi. Ta Barcina mašina je bila fenomenalna”, rekao je Zlatan te je pitao smije li u tim staviti i igrače s kojima nije igrao:

Cafua bih možda ipak stavio desno. U napadu je lako. Zidane bi bio ofanzivni veznjak, a u vrhu napada brazilski Ronaldo, moj idol. I naravno, Diego Maradona, najbolji igrač svih vremena. Da, on je bio bolji od mene. Ovaj put sam imao ulogu trenera, ko zna hoću li zaista ikad to i biti”, zaključio je Ibra, koji nije našao mjesto za Lionela Messija - možda iz razloga što je igrao na istoj poziciji kao Maradona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije