Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

0
Radiosarajevo.ba
Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."
Foto: EPA - EFE / Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović (42) je prije osam mjeseci prestao da igra fudbal, a sada je priznao da mu je odluka o završetku igračke karijere izuzetno teško pala.

"Dobro sam, imam dobar život. Prestao sam da igram prije osam meseci, sada imam drugačiji život. Prihvatio sam da prestanem što je bilo teško zbog mog ega, načina na koji razmišljam o sebi. Mislim da sam najbolji, i dalje najbolji, mogao sam da nastavim, ali sam izabrao da stanem. Zašto? Jer želim dobar život za svoju porodicu. Da imam vremena za sinove, posljedica je da ne bih bio to u stanju da radim jer sam imao problema s koljenima. Tako sam prihvatio povlačenje, došao samo do tačke kada sam rekao sebi, u redu, pusti sve i počni novo poglavlje u životu", rekao je Ibrahimović.

On je po završetku igračke karijere odmah preuzeo novu ulogu, sada radi kao savjetnik u Milanu.

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

"Nekoliko mjeseci kasnije sreo sam Gerryja Cardinalea, koji kontroliše fond Crvena ptica koji je kupio Milan. Dao mi je ponudu koju nisam mogao da odbijem. Počeo sam rad u Milanu, tu sam tri ili četiri mjeseca, dobro se ponašaju prema meni, moram to da kažem".

Priznao je i da mu nedostaje njegov agent Mino Raiola, koji je preminuo prije dvije godine.

"Kada je Mino preminuo, bio je to veliki udarac za mene. Mnogo sam plakao, i dalje ne prestajem jer se uvijek sjetim nekih stvari. Mnogo mi nedostaje. Svi koji me poznaju znaju koliko mi je bio blizak. Šta bih mu rekao kada bih sad mogao da mu napišem poruku? Nedostaješ mi", zaključio je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije