Ibrahimović na širem spisku Švedske

Anadolija
Ibrahimović na širem spisku Švedske
EPA / Zlatan Ibrahimović
Fudbalski savez Švedske objavio je širi spisak 35 igrača za Ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru ovog ljeta na kojem se između ostalih nalazi i Zlatan Ibrahimović.

Na konačnon spisku Šveđana za olimpijski turnir biće 22 fudbalera, a igraće u grupi B s Nigerijom, Kolumbijom i Japanom.

Hakan Ericson, selektor U21 reprezentacije Švedske, koji vodi i olimpijsku selekciju, rekao je da su šanse da će Ibrahimović zaigrati u Rio de Janeiru veoma male, ali da ipak postoje.

Ibrahimović, kojem je 34 godine, trenutno igra za Švedsku na Evropskom prvenstvu koje se održava u Francuskoj. Uprkos tome Ericson se nada da bi se on mogao naći među trojicom igrača starijih od 21 godine, koliko ih ima pravo nastupa na Olimpijskim igrama.

Ibrahimović je na kraju protekle sezone napustio redove Paris Saint-Germaina i očekuje se da će potpisati ugovor sa Manchester Unitedom. Prema navodima britanskih medija njegov agent Mino Raiola dogovorio se o Ibrahimovićevim ličnim uslovima sa Edom Woodwordom, izvršnim podpredsjednikom Manchester Uniteda, te da je ostalo da sjajni napadač prođe ljekarski pregled nakon EURO 2016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije