Ibrahimović kupio majci stan na Jadranu: "Samo neka je sretna, briga me ko je Srbin, a ko Bošnjak"

9
Radiosarajevo.ba
Ibrahimović kupio majci stan na Jadranu: "Samo neka je sretna, briga me ko je Srbin, a ko Bošnjak"
Foto: Canva / Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović izdao je novu autobiografiju Adrenalin. U njoj spominje majku Jurku Gravić, rođenu u selu Prkos, koje se nalazi u zadarskom zaleđu pored Škabrnje.

"Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, gdje joj žive dvije sestre za koje je jako vezana, s kojima se godinama nije mogla vidjeti. Zbog rata i svega ostalog. Drago mi je da je dobro. Sretna je tako, a od mene nikad ništa nije tražila.

Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može štošta naučiti", piše u jednom od odlomaka njegove nove knjige.

Proslavljeni švedski fudbaler i njegova nevjenčana supruga Helena Seger su zajedno 18 godina i imaju sinove Maximiliana (15) i Vincenta (14).

Zlatan Ibrahimović odgovarao na pitanja na Instagramu, evo kada će se penzionisati

Zlatan Ibrahimović odgovarao na pitanja na Instagramu, evo kada će se penzionisati

Jurka Gavrić je Zlatanovog oca Šefika upoznala u Švedskoj, gdje su oboje emigrirali. Šefik je iz rodne Bijeljine 1977. otišao u Švedsku, a četiri godine potom dobili su Zlatana.

Majka Jurka za život je zarađivala kao čistačica, a otac Šefik borio se s alkoholizmom, o čemu je i Zlatan javno govorio. Jurka i Šefik rastali su se kada je Zlatan imao dvije godine. U ranije objavljenoj biografiji Ja sam Zlatan otkrio je kako mu je baka poginula u bombardovanju Hrvatske.

"Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog bake koja je poginula u jednom bombardovanju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene, mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili šta već", rekao je popularni Ibra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije