Ibišević sjajno petom asistirao za gol protiv Dortmunda

Radiosarajevo.ba
Ibišević sjajno petom asistirao za gol protiv Dortmunda
Večeras se igra prva utakmica sedmog kola njemačke Bundess lige, u okviru koje su sastale ekipe Dortmunda i Herthe, a bh. reprezentativac Vedad Ibišević još jednom je briljirao u redovima kluba iz Berlina.

Iako su ova dva tima prvo poluvrijeme odigrala bez golova, na samom startu drugog poluvremena Ibišević i Stocker odlučili su promijeniti omjer snaga na terenu. Vedad je dobio jednu sjajnu loptu pred kaznenim prostorom Dortmunda, nakon čega je prevario cjelokupnu loše postavljenu odbranu domaćeg tima i petom svog saigrača uposlio pred golom. 

Lopta je prošla pored pet igrača i stigla do Stockera, kojem je ostalo samo da gurne loptu u mrežu Dortmunda pored nemoćnog Burkija, golmana domaćeg sastava. Tako je Hertha od 51. minute susreta povela rezultatom 0:1. Do kraja utakmice Dortmund je imao priliku da iz penala izjednači, ali je Aubameyang propustio tu priliku u 77. minuti, no tri minute kasnije nakon sjajne akcije uspio je poslati loptu iza leđa Jarsteina, te je tako utakmica završena podjelom bodova.

Inače, ovo je nastavak sjajne forme koju Ibišević pokazuje od samog starta sezone, te je to jedan od glavnih razloga zašto se Hertha ove sezone nalazi u samom vrhu tabele, zajedno sa Bayernom i Dortmundom.


Vedo-peta_BD-HR_0-1 by mediabh

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije